Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Ради привремено прихватилиште у Гајевој

09.01.2020.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић, директорка Центра за социјални рад Мирослава Багавац и секретар Градске организације Црвеног крста Синиша Трајковић обишли су данас привремено Прихватилиште за бескућнике са територије града Суботице у Гајевој улици број 50. Привремено прихватилиште за смештај најугроженијих особа са подручја нашег града почело је са радом 3. јануара, а за ову намену суботичка локална самоуправа је у буџету за 2020. годину определила средства у износу од 500.000 динара.

13182_1.jpg

Прихватилиште је било спремно за отварање и крајем прошле године, али како на евиденцији Центра за социјални рад није било лица која би била упућена у прихватилиште, а то су потврђивали и извештаји Црвеног крста и „Каритаса“ са терена,  оно није било отворено, рекао је, том приликом, Ђукановић,

Такође, додао је, пред крај године није било падавина, снега и ледених киша, а ни температуре, како ноћне тако и дневне, нису биле као у претходним годинама када је отварано привремено прихватилиште за смештај наших најугроженијих суграђана.

- Због таласа нижих ноћних и дневних температура у претходним данима одлучили смо се за отварање 3. јануара. Као и претходних година, упут врши Центар за социјални рад, а подршку у самом прихватилишту у смислу оброка, гардеробе, лекарских прегледа и дежурства пружају Градска организација Црвеног крста у Суботици и ’Каритас’. Прихватилиште остаје отворено да ради у наредним данима, сигурно до краја јануара, а да ли ће бити отворено у континуитету или са прекидима зависиће од извештаја са терена и временских прилика у граду. За рад привременог прихватилишта у градском буџету ове године опредељено је 500.000 динара, што је више средстава у односу на претходне године – нагласио је Илија Ђукановић.

Комплетну логистичку подршку за прихватилиште – двадесетак кревета са душецима и чистом постељином, три оброка дневно из програма Народне кухиње, топле напитке, гардеробу и веш за све кориснике, као и средства за одржавање личне и колективне хигијене обезбедила је Градска организација Црвеног крста у Суботици.

– Планирамо, такође, да у сарадњи са Домом здравља Суботица корисницима прихватилишта обезбедимо и лекарске прегледе, као и дежурство професионалаца и волонтера – рекао је секретар Црвеног крста Суботица др Синиша Трајковић.

Центар за социјални рад ће, као носилац ове активности,  извршити услуге процене и планирање заштите и упућивање у прихватилиште лица која немају где да бораве у зимском периоду, навела је, између осталог, директорка Центра за социјални рад Мирослава Багавац.

У Привременом прихватилишту тренутно се налазе две особе.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја