Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

У част прворођене бебе посађен црвени јавор

03.01.2020.

У оквиру кампање „За нови живот“ – садње дрвећа у име првих беба рођених у новој години у општинама и градовима на територији АП Војводине коју покрајински заштитник грађана спроводи у сарадњи са општим болницама, локалним омбудсманима и јединицама локалне самоуправе, у кругу Опште болнице у Суботици данас је посађено дрво у част Ноела Јакше, прворођене бебе у породилишту суботичке болнице у 2020. години. Садницу црвеног јавора у Ноелову част засадио је његов пресрећни отац, Корнел Јакша.

13177_1.jpg 

Дечак Ноел Јакша (2,850 грама, 48 центиметара), којег је на свет донела мајка Жанет Хорват Милетић, рођен је 1. јануара, у 2.40 часова после поноћи.  

– Јако сам поносан и срећан. Захваљујем се суботичкој Општој болници, лекарима и сестрама који су те ноћи дежурали, а нарочито доктору Сигмунду, код којег смо ишли на прегледе и који је пратио супругину трудноћу – казао је Корнел Јакша.

Заштитник грађана града Суботице Златко Маросиук истакао је, обраћајући се медијима, да је идеја да се ова акција спроводи у континуитету, сваке наредне године, симболично обележавајући долазак новог живота на свет.

– Честитам срећним родитељима на најлепшем поклону који су добили за Нову годину, малог Ноела. Поред Суботице, по једно дрво у име сваког првог детета које се у 2020. години родило у општинама и градовима на територији АП Војводине где постоје породилишта, aкције садње дрвета биће спроведене данас и у понедељак, 6. јануара 2020. године и у Новом Саду, Врбасу, Сомбору, Вршцу, Панчеву, Сремској Митровици и Зрењанину – рекао је Маросиук.

Према речима начелнице Одељења неонатологије Опште болнице у Суботици, Бранке Милисављевић, 1. јануара у породилишту суботичке болнице рођено је седам беба.

- Ноел је добро, налази се код нас на Одељењу и требало би да сутра буде пуштен кући. На наше велико задовољство, 1. јануара је било јако много беба, неуобичајено у односу на претходне дане. Рођено је чак седам беба, чекамо још неколико принова, тако да смо веома срећни када је реч о броју беба рођених на почетку нове 2020. године – нагласила је Бранка Милисављевић.

Акцију „За нови живот“ подржало је и ЈКП „Чистоћа и зеленило“, из Суботице.

13177_2.jpg

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја