Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Зимска служба спремна за предстојећу зиму

26.11.2019.

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић данас је, у кругу Јавног предузећа за превоз путника у градском и приградском саобраћају „Суботица-транс" у Суботици, извршио смотру Зимске службе предузећа „Еxтра-auto transport”, из Врбаса. За чишћење градских и приградских путева и улица, пешачких и бициклистичких стаза и тргова обезбеђена је квалитетна механизација и довољно људства, ризле и соли.

13105_1.jpg

Уз подсећање да према Закону о путевима зимско одржавање саобраћајница траје од 1. новембра текуће до 1. априла наредне године, Предраг Радивојевић је, обраћајући се медијима након смотре Зимске службе, истакао да је Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање израдило план зимског одржавања градских и приградских саобраћајница на територији града Суботице.

– Саобраћајнице на територији града Суботице, као што вам је познато, могу да се поделе на три групе: државне путеве који пролазе кроз град и који су у надлежности ЈП 'Путеви Србије', саобраћајнице које се налазе у заштићеном делу Парка природе Палић, чије је зимско одржавање поверено ЈП 'Палић-Лудаш', и на остале градске саобраћајнице које су у надлежности нашег предузећа. Након спроведене јавне набавке за зимско одржавање саобраћајница посао је поверен фирми 'Еxтра-auto transport', из Врбаса. Одржавамо 240 километара градских и приградских саобраћајница, 100.000 квадратних метара пешачких и 35.000 квадрата бициклистичких стаза. У ову сврху у буџету града предвиђено је 50 милиона динара – рекао је Радивојевић.

13105_2.jpg

Технички директор предузећа „Extra-auto transport“, Милутин Перуновић, изјавио је да са сигурношћу може да каже да ће ово предузеће испунити све задатке који су пред њих постављени и да је за предстојећу зиму обезбеђена квалитетна механизација и довољно људства, соли и ризле.

– С обзиром на то да смо прошле године уже градско језгро посипали само са сољу и да није долазило до зачепљења канализације, односно сливника, и ове године ћемо приступити раду на исти начин. Међуградске саобраћајнице ћемо одржавати са додатком ризле. Предвиђено је да утрошимо по 1.000 тона соли и ризле, а у случају потребе те количине ће бити повећане. Прошле године смо деловали са два пункта – једног из приградског и другог из градског насеља, то је дало добре резултате и ту праксу нећемо мењати. На чишћењу града ће, не укључујући руковаоце, радити 45 људи. Верујем да ћемо овај посао одрадити квалитетно и на задовољство свих грађана Суботице – казао је Перуновић.

До петка ће, додао је Перуновић, бити подељена со која је планом и програмом намењена  градским установама, а које је градска управа одредила као кориснике.

13105_3.jpg 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја