Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Додељени пакети уџбеника

14.11.2019.

У Основној школи „Сечењи Иштван“ (мала школа), у Шабачкој улици, чланови Градског већа задужени за област образовања и област социјалне заштите и здравства, Наташа Алексић и Илија Ђукановић, предали су пакете уџбеника деци из ромске заједнице која похађају ову школу. Уџбеници су обезбеђени и за децу из ромске заједнице који похађају још три школе: „Матко Вуковић“, „Ђуро Салај“ и „Хуњади Јанош“, Чантавир.

 13072_1.jpg

- За превенцију напуштања школовања у буџету града је и ове, као претходних година, опредељено 350. 000 динара. У акцију се укључио и Едукативни центар Рома са 50.000 динара. Укупно је обезбеђено 52 пакета уџбеника за децу из ромске заједнице која наставу похађају у четири школе – рекла је Наташа Алексић.

Град Суботица ће се трудити да, како је истакла, у буџету за наредну годину такође определи средства за наставак акције превенције напуштања школовања.

- Реакције на ову акцију су заиста позитивне и трудићемо се да се износ у буџету за ове намене, наредне године увећа како би што већи број деце из ромске заједнице добио бесплатне пакете уџбеника – нагласила је Наташа Алексић.

Директор школе Весна Вајс, рекла је овом приликом, да је подела уџбеника још једна од мера које град Суботица чини да би образовање  ученика ромске националности било ефикасније.

- Ова мера јесте позитивна и то је оно што можемо да учинимо, све остало је на ученицима и њиховим родитељима. Значи да ученици редовно долазе у школу, да поштују правила  система у којем се налазе  да се што лакше прилагодe и наравно да науче језик на настави коју похађају – додала је Весна Вајс.

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података