Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Почела адаптација објекта Геронтолошког клуба „Центар II“

12.11.2019.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, градоначелник Суботице Богдан Лабан и директор Геронтолошког центра Суботица, Ненад Иванишевић, присуствовали су данас почетку радова на енергетској санацији зграде Геронтолошког клуба „Центар II“. У оквиру пројекта укупне вредности 15,3 милиона динара, који финансирају Министарство рударства и енергетике и Град Суботица, предвиђени су радови на поправци крова, замена постојеће столарије и термоизолације објекта, као и постављање топлотних пумпи.

 13059_1.jpg

Градоначелник Лабан је, обраћајући се медијима, истакао добру сарадњу републике, покрајине и града, а потом и подсетио на оно што је, како је рекао, указивао годинама уназад – да би нешто урадили на просперитету града треба имати спремне пројекте.

- Суботица је по томе у самом врху, имамо спремне пројекте којима аплицирамо код домаћих и страних фондова. Наставићемо са том праксом, да покушамо да  омогућимо један нормалан живот свим нашим суграђанима. Било је доста напада опозиције да доста новца трошимо на пројекте, али подсећам да је у истом периоду када је неко други био градоначелник 20 пута мање новца уложено у Суботицу – нагласио је градоначелник Лабан.

Радови би требало да буду завршено за око три месеца. Поред енергетске санације, средиће се и паркет, зидови и све што је потребно да геронтолошки клуб буде у новом руху.

– Идеја је да се објекат који је Марија Мамужић донирала Геронтолошком центру 1992. године у сврху да буде геронтолошки клуб и седиште Службе за помоћ и негу у кући, буде енергетски ефикасан. У овом моменту за грeјање користи нафту и струју, а када буде комплетно енергетски сређен очекујемо да ће трошкови за енергију бити смањени за 13 до 17 одсто – рекао је Ненад Иванишевић и додао да град финансира услуге отворене заштите „Помоћ и нега у кући“ коју користи око 10.000 наших суграђана.

Предраг Вулетић је још једном подвукао да је суботички Геронтолошки центар међу пет најбољих у Војводини.

– У име Покрајинске владе захваљујем се односу града према установама социјалне заштите и према људима. То је заиста пример добре праксе.  С обзиром на то да је у току конкурс за унапређење социјалне заштите на територији АП Војводине,  верујем да ћемо позитивно одговорити на захтев који долази из ове установе.  У питању је противпожарна заштита и изградња кружног тока у централној згради. Надам се да ћемо до краја године уложити још 30 милиона динара у Геронтолошки центар – истакао је Вулетић.

Почетку радова на адаптацији зграде Геронтолошког клуба „Центар II“ присуствовао је и члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић.

13059_2.jpg

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја