Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Квалитетним млеком до боље премије

06.11.2019.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије, Бранислав Недимовић, и градоначелник Суботице Богдан Лабан обишли су данас пољопривредна газдинства Иштвана Кочмара у Суботици, Атиле Хегедиша на Келебији, Јосипа Мамужића у Љутову и Андреја Колара, у Бајмоку. Министар је изјавио да су испуњена два велика захтева пољопривредних произвођача која се односе на давање државне земље у закуп на десет година и формирање националне референтне лабораторије што, како је рекао, значи да ће се млеко од трећег квартала наредне године премирати по квалитету уместо досадашњег премирања по литру, без обзира на квалитет.

13035_1.jpg 

- Два пута месечно људи из националне референтне лабораторије, посебним возилима, с посебном опремом, узорковаће на лицу места, уз присуство пољопривредног произвођача, сточара, млеко, и та анализа под бар-кодом ће се радити у Батајници. На бази тога ће држава исплаћивати премије. Знаћемо које је чије млеко и каквог је квалитета - истакао је Недимовић.

Држава ће, по његовој оцени, од овога имати велику корист, јер се на основу премије по квалитету очекује даљи развој млечног говедарства у Србији.

Најаву министра Недимовића да ће се и премија за млеко од сада исплаћивати на основу квалитета, поздравио је Иштван Кочмар.

- То је додатни подстицај за све нас да постигнемо што бољи квалитет и једва чекамо да то заживи. Браво – рекао је Иштван Кочмар.

Након обиласка фарме музних крава Иштвана Кочмара, Недимовић је као трећу битну ствар навео конкурс за подршку младим пољопривредницима који траје до 31. децембра.

- Сугерисао сам људима како да конкуришу. Они желе да купују земљу, а то значи да желе да остану овде. Захвалан сам им због тога, јер то значи да у овој земљи неће остати пустоши – нагласио је министар Недимовић.

Поред министра Бранислава Недимовића и градоначелника Богдана Лабана, пољопривредна газдинства обишли су и начелник Севернобачког управног округа Драги Вучковић, члан Градског већа Срђан Самарџић и председник Савета за пољопривреду града Суботице, Драгутин Соковић.

13035_2.jpg

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја