Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Отворена фабрика немачке компаније „B+B Thermo-Technik GmbH“

31.10.2019.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Суботице Богдан Лабан отворили су данас у Суботици фабрику немачке компаније „B+B Thermo-Technik GmbH“ за производњу термотехничких сензора, која ће, како је најављено, запослити 100 радника. Реч је о инвестицији вредној милион евра.

13023_1.jpg 

– Фабрике које видимо данас, овде у Индустријској зони у Суботици, симболи су привредне сарадње са земљама из целог света. Спремни смо за нова директна улагања у зонама које смо изградили и опремили широм АП Војводине. Циљ нам је да стопа незапослености у АП Војводини буде испод 8 процената и то ће бити наш најзначајнији резултат – нагласио је Мировић.

Како је председник рекао, Немачка предњачи у улагањима на територији АП Војводине и то је за нас веома важно, што због запошљавања наших људи, што због технологије која стиже са немачким компанијама.

13023_2.jpg 

– Досадашња немачка улагања у АП Војводини достигла су 1,4 милијарде евра, а тренутно ради око 50 немачких компанија које запошљавају више од 60.000 радника у нашој земљи, а од тога 22.000 радника у АП Војводини – истакао је Мировић.

Градоначелник Лабан је навео да је у Привредној зони „Мали Бајмок“ и Слободној зони тренутно радно ангажовано више од 6.000 људи и да је у три велике немачке компаније: „Сименсу“, „Норма групи“ и „Континенталу“, не укључујући око 400  запослених у „Дункермоторену“ који је постао део америчке групације „Аметек“, запослено нешто више од 4.000 радника.

Отварање фабрике „B+B Sensor Solutions“, додао је, битно је за град Суботицу, јер поред нових радних места значи и довођење нових технологија и знања, али је веома важно и за сигурност и бољи животни стандард 15 наших суграђана запослених у овој фабрици, као и за њихове породице.

13023_3.jpg 

– Драго ми је што компанија послује на готово истим принципима на којима је базиран и наш став када је реч о пословању у Слободној зони: схватити и разумети шансе, пословати квалитетно и створити поверење партнера уз континуирано увођење иновација у пословању. Након ’Дункермоторена’ који ће ускоро обележити десет година рада у Суботици и компаније ’Бојсен’ која гради свој производни погон, 'B+B Sensor Solutions' је трећа компанија која је у наш град дошла из исте области у Немачкој – Шварцвалда. Та чињеница најбољи је показатељ да се добар глас о Суботици далеко чује – истакао је Богдан Лабан.

Иако је у питању мала компанија, подвукао је градоначелник Лабан, за Суботицу је њен долазак велики комплимент, јер је познато да су мале породичне компаније много обазривије у бирању локација за своју инвестицију и да долазе само тамо где процене да су ризици пословања занемарљиви.

Директор „B+B Sensor Solutions d.o.o“ у Суботици  Данијел Шпехар изјавио је да је данас велики дан за ову компанију, јер су јој, како је рекао, доласком у Србију, у АП Војводину, отворене многе пословне могућности и пружена прилика за упознавање младих стручњака које имамо, а у плану је и премештање производних линија из Кине у нашу земљу.

Отварању фабрике присуствовали су и саветник председника Републике Србије за привреду Јeрг Хескенс и прва секретарка и шефица Одсека за економску сарадњу Амбасаде СР Немачке Леони Рајмерс.

13023_4.jpg

Компанија „B+B Thermo-Technik GmbH“ послује од 1984. године са седиштем у Немачкој, а производне погоне, поред Суботице, има и у Холандији, Кини и Хонгконгу.

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја