Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Oдржана Јавна расправа о Нацрту закона о Меморијалном центру „Старо сајмиште“

25.10.2019.

Друга у низу Јавних расправа у форми округлог стола које је покренуло Министарство културе и информисања о Нацрту закона о Меморијалном центру „Старо сајмиште“ одржана је данас у суботичкој Синагоги.

 13010_1.jpg

Осим чланова Радне групе Јавној расправи присуствовали  су и представници локалне самоуправе, дипломатског кора, јеврејске заједнице, установа културе, невладиних организација и медија. Након одржане презентације, на иницијативу представника Министарства културе и информисања које је носилац овог пројекта у  Радној групи Владе Републике Србије, присутни су имали прилику да својим коментарима и сугестијама дају допринос унапређењу текста Нацрта закона. Акценат дискусије био је на организацији и облику функционисања будућег Mеморијалног центра.

По окончању јавне расправе, Министарство културе и информисања анализираће сугестије, предлоге и примедбе учесника и сагледати капацитет њиховог доприноса квалитету Нацрта закона, њихову одрживост са основа припадности правном систему и Уставу Републике Србије, као и усаглашености са позитивним прописима, међународном Конвенцијом о спречавању и кажњавању злочина геноцида, Стокхолмском декларацијом, Међународном повељом за меморијалне музеје, општеприхваћених правила међународног права и потврђених међународних уговора.

Сви заинтересовани своје коментаре могу доставити на утврђеним обрасцима за коментаре (које можете преузети на сајту) на e-mail: zakonstarosajmiste@kultura.gov.rs или поштом Министарству културе и информисања, 11 000 Београд, улица Влајковићева бр. 3, са назнаком „за Нацрт закона о Меморијалном центру “Старо сајмиште“ до 1. Новембра ове године.

Завршна Јавна расправа o Нацрту закона о Меморијалном центру “Старо сајмиште“  одржаће 30. октобра, у 12 часова у Архиву Југославије у Београду.

Нацрт закона, обрасце као и остале информације можете преузети овде или на сајту Министарства културе и информисања, на банеру Јавна расправа.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIАНКЕТА КОРИСНИКА ТАКСИ ПРЕВОЗАImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података