Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Oдржана Јавна расправа о Нацрту закона о Меморијалном центру „Старо сајмиште“

25.10.2019.

Друга у низу Јавних расправа у форми округлог стола које је покренуло Министарство културе и информисања о Нацрту закона о Меморијалном центру „Старо сајмиште“ одржана је данас у суботичкој Синагоги.

 13010_1.jpg

Осим чланова Радне групе Јавној расправи присуствовали  су и представници локалне самоуправе, дипломатског кора, јеврејске заједнице, установа културе, невладиних организација и медија. Након одржане презентације, на иницијативу представника Министарства културе и информисања које је носилац овог пројекта у  Радној групи Владе Републике Србије, присутни су имали прилику да својим коментарима и сугестијама дају допринос унапређењу текста Нацрта закона. Акценат дискусије био је на организацији и облику функционисања будућег Mеморијалног центра.

По окончању јавне расправе, Министарство културе и информисања анализираће сугестије, предлоге и примедбе учесника и сагледати капацитет њиховог доприноса квалитету Нацрта закона, њихову одрживост са основа припадности правном систему и Уставу Републике Србије, као и усаглашености са позитивним прописима, међународном Конвенцијом о спречавању и кажњавању злочина геноцида, Стокхолмском декларацијом, Међународном повељом за меморијалне музеје, општеприхваћених правила међународног права и потврђених међународних уговора.

Сви заинтересовани своје коментаре могу доставити на утврђеним обрасцима за коментаре (које можете преузети на сајту) на e-mail: zakonstarosajmiste@kultura.gov.rs или поштом Министарству културе и информисања, 11 000 Београд, улица Влајковићева бр. 3, са назнаком „за Нацрт закона о Меморијалном центру “Старо сајмиште“ до 1. Новембра ове године.

Завршна Јавна расправа o Нацрту закона о Меморијалном центру “Старо сајмиште“  одржаће 30. октобра, у 12 часова у Архиву Југославије у Београду.

Нацрт закона, обрасце као и остале информације можете преузети овде или на сајту Министарства културе и информисања, на банеру Јавна расправа.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја