Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Суботица у друштву Москве, Лондона и Токија

02.10.2019.

Свечана сала суботичке Градске куће уписаће се 6. октобра међу најпрестижније музичке дворане попут Конзерваторијума Чајковски, Концертне куће Рахмањинов, Саборнаје палате, Сумида Трифони хола у Токију... У Суботици ће наступити Андреј Гугнин, познати руски пијаниста, који ове године наступа у Лондону, Москви, Токију, Јерусалиму, Београду и другим светским метрополама.

 12960_1.jpg

Само пет дана пре наступа у Суботици, Гугнин ће одржати концерт у Конзерваторијуму Чајковски, најпрестижнијој концертној дворани у Русији.

- Изузетно је важно да пијаниста светског реномеа какав је Гугнин наступи у нашем граду јер то Суботицу ставља раме уз раме са светским метрополама. Чињенице  које  стварају услове да на велико задовољство  свих нас  заједно учествујемо у реализацији овако престижног догађаја у Суботици и уживамо у њему су бројне: Свечана сала или Велика већница Градске куће поред неприкосновене архитектуре и фантастичне акустике, једина је установа у Суботици која уз Музичку школу поседује концертни модел клавира, најпрестижнијег бренда клавирске индустрије. Суботичка публика итекако препознаје квалитет и врхунско музичко извођење и неговање класичне музике као и неговање правих културних вредности традиција је града Суботице. Не треба занемарити ни чињеницу да је Музичка школа Суботица једна од најстаријих музичких школа не само код нас него једна од најстаријих музичких школа овог поднебља. Такође је важно што ће Гугнин посетити Музичку школу и одржати неку врсту јавнoг часа суботичким ђацима - рекла је секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић.

Реномирани пијаниста Гугнин, за ког музичка критика истиче да је један од најузбудљивијих пијаниста своје генерације, суботичкој публици представиће се делима Чајковског и Шопена.

- Гугнин је прихватио позив градоначелника Суботице Богдана Лабана да наступи у граду у ком живи више од 20 нација, и који представља бисер мултикултуралности. Уз то, Гугнина је привукла и чињеница да Свечана сала суботичке Градске куће због своје велелепне архитектуре и савршене акустике представља својеврсни концертни бисер. Такође, у Градској кући налази се једини концертни клавир у Војводини, најпрестижније клавирске марке Стенвеј, на којима свира 98 одсто најпознатијих светских пијаниста - рекла је Ана Врбанец, представник куће Пијано ленд и ексклузивни заступник најпрестижнијег клавирског бренда STEINWAY&SONS и организатор Концертне сезоне. 

Директорка Музичке школе Драгана Николић истакла је да Суботици и суботичким ђацима изузетно значи сусрет и разговор са реномираном светском звездом каква је Гугнин.

- Вeрујем да ће наши ученици уживати у сусрету с виртуозом светског реномеа. И изузетно сам захвална граду Суботици што ја нама као школи и нашој деци омогућио овакав сусрет. Сусрет са таквим виртуозом биће им важан подстрек да још марљивије и вредније раде на остваривању својих сновa и амбиција - рекла је Николић.  

С обзиром на то да је број места у сали ограничен, заинтересовани грађани могу да се јаве до петка, 4. октобра 2019. године до 15.00 часова на телефоне протокола Градске куће 551-219 и 554-688.

Покровитељ концерта је град Суботица, пријатељ концерта је Винарија Звонко Богдан, а концерт реализује музичка кућа “Piano land” из Београда. Концерт се одржава у недељу 6. октобра с почетком у 20.00 часова.

12960_2.jpg

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја