Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

На Водицама одржани „Дани Николе Тесле“

13.07.2019.

У организацији Удружења Личана „Лика“, из Суботице, целодневним културно-уметничким и спортским програмом на Водицама обележени су шести „Дани Николе Тесле“. У оквиру манифестације приређено је и надметање у бацању камена са рамена, вучи куке, дисциплини скока из места, најмлађи су се такмичили у ношењу јајета у кашици и скакању у џаку, а најбољи међу њима награђени су медаљама.

12822_1.jpg 

Члан Градског већа задужен за област туризма, инвестиција и међународне сарадње Срђан Самарџић се у име града и градоначелника Богдана Лабана захвалио присутнима и организаторима који већ шести пут овом манифестацијом обогаћују културни садржај Суботице.

-Никола Тесла један је од највећих научника светске цивилизације  поникао је у нашем роду и како је отац Илија рекао после молитве, човек који је осветлео свет. Тешко је и замислити како би савремени свет изгледао без дела Николе Тесле. Он је из своје родне Лике понео животне вредности и врлине које су му уткали преци и преточио их у своја дела – рекао је Срђан Самарџић.

Он је честитао организаторима на ентузијазму и посвећености организацији манифестације која негује сећање на човека који је науци дао немерљив допринос.

Председник Удружења Личана „Лика“ Милош Борјан истакао је да је циљ организације овакве манифестације да се не заборави лик и дело Николе Тесле.

- Техника нас сваким даном све више удаљава једне од других и наша је жеља да код младих људи развијемо интересовање за иновацију, да се кроз стваралаштво друже и на тај начин науче нешто више о Николи Тесли и његовом доприносу науци – рекао је Милош Борјан.

Он се  захвалио   културно уметничким друштвима, иноваторима, излагачима рукотворина из Београда, Новог Сада, Сомбора, Бечеја, Челарева и Суботице  који су својим програмима увеличали манифестацију, Српској православној цркви, Војсци Србије и свим присутним.

Овогодишњи „Дани Николе Тесле“ почели су 5. јула када је  у Великој већници Градске куће, љубитељима лика и дела чувеног светског проналазача представљен дугогодишњи научно-истраживачки рад архитекте Драгане Шкопеља Мијатовић на тему „Геометрија круга Николе Тесле (са девет бројева) је „кључ“ за разумевање Свете геометрије и златног пресека древних египатских цртежа и цивилизације“.

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
«Desiré»   (23.11.2019.-30.11.2019.)