Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Одржана 24. седница Скупштине града

11.07.2019.

На 24. седници Скупштине града, одржаној у Великој већници Градске куће, донета је Одлука о изради измене и допуне дела Плана детаљне регулације за део Месне заједнице „Прозивка“, као и Одлука о постављању споменика атлетичару Ђуру Стантићу. Одборници су, између осталог, већином гласова усвојили и Решење о доношењу Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Суботице и Решење о давању сагласности на Програм о измени и допуни Програма пословања друштва са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“ за 2019. годину.

12815_1.jpg 

Одлука о поништењу Одлуке о додели звања Почасни грађанин данас није усвојена. Током расправе о овој тачки дневног реда члан Градског већа Немања Симовић је, поред осталог, прочитао сагласност надлежног Министарства државне управе и локалне самоуправе у коме пише да се дописом Скупштина града Суботице обратила Министарству државне управе и локалне самоуправе са захтевом ради добијања сагласности на додељивање назива Почасни грађанин града Суботице књижевнику Данилу Кишу.

„Имајући у виду да је чланом 93, став 1, Закона о локалној самоуправи утврђено да Скупштинска јединица локалне самоуправе одлучује о додељивању звања Почасни грађанин особи чији су рад и достигнућа од посебног значаја за општину уз претходну сагласност Министарства надлежног за пословање локалне самоуправе, а узимајући у обзир образложење, достављене прилоге и биографију предложене личности ово Министарство по својој надлежности даје сагласност Скупштини града Суботице за доделу звања Почасни грађанин књижевнику Данилу Кишу“, наводи се у допису Министарства.

Материјал са 24. седнице Скупштине града Суботице - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/cp.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја