Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Суботица пример добре спортске политике

04.07.2019.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио Женски одбојкашки клуб „Спартак“ и присуствовао њиховој утакмици у Основној школи „Јован Микић“ којој је донирао  школску опрему, две табле и обруч за одбојку, два гола и 40 лопти, по 10 за сваки колективни спорт. Министра је дочекао градоначелник Богдан Лабан који се том приликом захвалио републичкој и покрајинској Влади  што је у протекле три године у спортску инфраструктуру у Суботици уложила близу 800 милиона динара.

12802_1.jpg

– Сарадња од града, покрајине и републике је врло значајна што се и показало у протекле три године. Школе су обновљене као и стадиони, спортски терени. Као град спорта трудићемо се и у наредном периоду да помогнемо нашим спортистима и клубовима у освајању сјајних резултата. Очекујемо да на јесен почне градња трибина на Градском стадиону након чега ће град добити модеран стадион који задовољава све европске стандарде – рекао је градоначелник Лабан.

Министар Удовичић истакао је да је Суботица пример како треба да се води рачуна о омладинској и спортској политици на локалу.

– Желим да се захвалим градоначелнику Богдану Лабану који је у први план ставио развој омладинске и спортске политике. Издвајањем од 4,64 одсто градског буџета за систем спорта и омладине  је рекордно и служи за пример другим локалним заједницама – нагласио је министар Удовичић.

Он је такође истакао значај Женског одбојкашког клуба „Спартак“.

– То је клуб у коме тренира око сто девојчица. Иако су услови и сада добри трудићемо се да буду још бољи – обећао је Удовичић.

Према његовим речима у систему школског спорта данас у Србији има 170.000 деце, а пре пет година тај број је био дупло мањи.

– Жеља нам јесте да до краја године 250 школа у Србији добије овакву опрему и да на тај начин директно помогнемо локалном спорту и развоју школског спорта – додао је Удовичић.

Директорица Основне школе „Јован Микић“ Марија Милодановић захвалила се министру на донацији и локалној самоуправи која, како је рекла, о школи савесно брине.

– Школа има изузетно добре услове за развијање спорта  и ми на томе много радимо, јер смо свесни улоге спорта у развоју ученика и њиховог здравља – рекла је Марија Милодановић.

12802_2.jpg 

После посете Суботици, министар Удовичић обишао је и ФК „Раднички 1905" у Бајмоку, где га је дочекао председник клуба Радослав Вукелић.

 

 

 

 

 

 

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Међународни фестивал фантазије и хорор филма (31.10.2019.-03.11.2019.)