Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Суботици 44 милиона динара за водне објекте и атарске путеве

31.05.2019.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић данас су, у Бечеју, уручили уговоре вредне преко милијарду динара за водне објекте и изградњу канализационе мреже, као и за уређење и изградњу атарских путева у 33 војвођанске општине. Суботица је на овом конкурсу добила више од 44 милиона динара за две инвестиције: за изградњу помоћног објекта за дезинфекцију воде у Старом Жеднику и Бајмоку, као и за део канализационе мреже у Мачванској улици.

 12657_1.jpg

– Покрајинска влада и локалне самоуправе покрећу нов инвестициони циклус, који ће у ове 33 локалне самоуправе пре свега обезбедити побољшање квалитета живота, кроз изградњу водоводне и канализационе мреже – казао је потпредседник Милићевић.

Он је подвукао да непостојање канализационе мреже и одвода отпадних вода у насељеним местима ствара како еколошке проблеме, тако и проблеме са водом за пиће и загађењем земљишта.

Како је истакао, због тога Покрајина, заједно са локалним самоуправама, значајним улагањима интензивно ради на решавању тих проблема, посебно у селима и мањим местима.

Милићевић је овом приликом нагласио да је из покрајинског буџета у претходне три године у аграр инвестирано више од 20 милијарди динара.

– Значајан допринос аграру су и данас додељених 450 милиона динара за изградњу и уређење атарских путева. То улагање ће нашим пољопривредницима омогућити лакши и безбеднији приступ њивама са механизацијом – навео је Милићевић.

У име града Суботице уговор је потписао секретар Секретаријата за комуналне послове, енергетику и саобраћај, Радослав Вукелић. Он је, тим поводом, изјавио да је Мачванаска улица је изузетно значајна јер се тиме продужује инфраструктурни део канализације који нам се ослања на индустријску зону.

Захваљујући другом уговору, додао је, уредиће се атарски путеви у Доњем граду, Палићу, Бикову, Чантавиру и Таванкуту.

– Одлучили смо се да овај пут поред равнања додамо још слој туцаника или шљунка, што је свакако трајније решење – казао је Вукелић.

 

 

 

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја