Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Одржан велики час бокса у ОШ „Јован Јовановић Змај“

30.01.2019.

Суботица је угостила Ненада Боровчанина, председника Боксерског савеза Србије, и његове сараднике који су на северу Бачке промовисали пројекат „Олимпијска школа бокса“. У оквиру пројекта у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ одржан је јавни час бокса, а након тога делегација Боксерског савеза Србије посетила је Бокс клуб Спартак и уручила вредну спортску опрему.

12372_1.jpg 

Како је истакао Боровчанин, реч је о ширем пројекту који ће се одвијати у 72 града и општине Србије, а кроз кога ће бесплатно деци и младима бити омогућено да се баве овим спортом.

– Пројекат почиње управо из Суботице, а циљ је да се омасови овај спорт, да се што више деце бави спортом и дође у боксерске сале. Сачекаће ту децу врхунску педагози и тренери. Не мора свако дете да из сале изађе као шампион, али мора да изађе као бољи човек и управо промовишућу бокс, промовишемо да се баве спортом који ће оснажити карактер, да у животу гледају проблемима у очи, да се боре, да устану када падну. Бокс ће да се развија сигурно и поново ћемо имати велика имена као што су у Суботици Антељи, Вујковић, Тамаши... Оваквим начином рада бићемо европска и светска сила у боксу – казао је Боровчанин.

У улози домаћина, као тренер Спартака, али и директор репрезентације, био је Томислав Антељ.

– Суботица воли бокс, а Србија воли Спартак. Ту смо да анимирамо децу и покажемо им да могу да се баве овом племенитом вештином. Код нас деца могу доћи сваког радног дана од 18 до 20 часова, налазимо се у Хали спортова, на првом спрату. Боксом се могу бавити и дечаци и девојчице, а ово је заиста ’племeнита вештина' која развија психо-физичке способности – истакао је Антељ.

Секретар Секретаријата за друштвене делатности у Градској управи, Јасмина Стевановић, потврдила је важност оваквих активности.

– Поздрављамо промоцију спорта кроз долазак у школу, јер је то прилика да се деца препознају, али и да родитељи препознају важност бављења спортом. Нама у локалној самоуправи је да побољшамо услове рада деце у школама и у спортским клубовима и на тај начин помогнемо да живе што здравије и боље, али и јачају свој карактер – нагласила је Јасмина Стевановић.

12372_2.jpg

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Међународни фестивал позоришта за децу    (22.09.2019.-27.09.2019.)