Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Суботички симфонијски оркестар одушевио публику

28.12.2018.

На традиционалном новогодишњем концерту одржаном вечерас у Великој већници Градске куће, Суботички симфонијски оркестар представио се атрактивним репертоаром. Сјајним извођењем дела Штрауса, Дворжака, Хачатурјана и Чајковског, овај оркестар, састављен од врхунских солиста и оркестарских музичара, одушевио је суботичку публику.

12316_1.jpg 

Суботички симфонијски оркестар је имао фантастичну динамику. Форте (форте, јако) који је обично гласан, код њих звучао мекано и топло, а пијано (пиано, тихо), који краси европске и светске оркестре, красио је на вечерашњем концерту и овај оркестар. За овакво свирање оркестра огромне заслуге имао је и диригент Микица Јевтић, стални диригент Српског народног позоришта у Новом Саду.

Солисткињу  колоратурни сопран, Александру Станковић публика је поздравила великим аплаузом.  Огромно одушевљење публике , срдачност и топлине, као и овације на крају, узвраћени су њеним маестралним извођењем арија из опера Пучинија, Дворжака, и арија „Аделе“ из оперете „Слепи миш“ Јохана Штрауса, кроз које је показала свој раскошни глас и таленат.

Присутне у Великој већници поздравила је заменица градоначелника Тимеа Хорват.

Драго ми је што ћемо вечерас, у овом прелепом здању, уживати у богатом програму, предивним звуцима и сјајним аранжманима Суботичког симфонијског оркестра, састављеног од врхунских уметника које је окупио наш суграђанин, професор виолине Милош Николић. Поред традиционалног новогодишњег концерта посвећеног љубитељима класичне музике, суботичка локална самоуправа и Туристичка организација града Суботице и ове године, 31. децембра, поклања својим грађанима и гостима Суботице дочек Нове године на централном градском тргу. У уверењу да ћемо и вечерас, и у новогодишњој ноћи, уживати у богатим програмима извођача, у име суботичке локалне самоуправе, градоначелника Богдана Лабана и своје име, вама и вашим породицама желим добро здравље и пуно среће, успеха и радости у новој 2019. години – истакла је Тимеа Хорват.

12316_2.jpg

 

 

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

Медија-центар и Протокол

Јавни позив за расправу о буџету за 2021. годину
Локални тим за борбу против трговине људима
 
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја