Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Актуелности

Удовичић, Мировић и градоначелник Лабан обишли реконструисани Градски стадион

30.11.2018.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, градоначелник Суботице Богдан Лабан и члан Градског већа задужен за област омладине и спорта Немања Симовић, обишли су данас Градски стадион, где је недавно постављена травната подлога на централни фудбалски терен, изграђена нова атлетска стаза и реконструисане свлачионице и тоалети Атлетског клуба „Спартак“ и Женског фудбалског клуба „Спартак“. Укупна вредност инвестиције је 87 милиона динара, а средства су обезбедили Министарство омладине и спорта, Покрајинска влада и Град Суботица.

 12261_1.jpg

Уз изражавање задовољства што се данас великом броју атлетичара и рекреативаца на употребу предаје модерна атлетска стаза, а фудбалерима и фудбалеркама Спартака нова травната подлога са савременим дренажним и заливним системом, градоначелник Лабан је изјавио да овај пројекат не би могао да се реализује без значајне и несебичне помоћи Владе Републике Србије и Владе АП Војводине.  

- Министарство омладине и спорта подржало је овај пројекат са 67 милиона динара, а постављање нове травнате подлоге заједнички су финансирали Покрајинска влада и Град Суботица, где су оба партнера учествовала са по 10 милиона динара. Крајем марта прошле године постављени су рефлектори, а тренутно је у изради пројектно-техничка документација за наставак радова, које очекујемо наредне године, у оквиру којих ће уз помоћ Канцеларије за управљање јавним улагањима на Градском стадиону бити изграђене и нове трибине. На тај начин заокружујемо једну целину и испуњавамо услове за одигравање утакмица европског ранга у нашем граду – истакао је Богдан Лабан.

Игор Мировић је рекао да је реализација овог великог пројекта договорена на заједничкој седници Републичке и Покрајинске владе, да на овом примеру видимо да када заједно радимо резултати не могу да изостану и да сада спортисти имају квалитетније услове за тренирање.

Он је нагласио да Град Суботица припрема пројекат и за реконструкцију другог дела трибина и да очекује да Градски стадион комплетно буде реновиран у наредне две године.

– За неколико дана ћемо имати потписан уговор за реконструкцију стадиона у Зрењанину, и на тим, конкретним примерима, показујемо да предано радимо како бисмо у свим срединама изградили што бољу спортску инфраструктуру –  казао је Игор Мировић.

Вања Удовичић je рекао да је овај спортски објекат данас понос Суботице, истакавши да је циљ да у будућности овај град постане седиште спортског туризма.

–  По окончаним допунским радовима на пролеће, Градски стадион ће са правом стати у ред најлепших и најфункционалнијих спортских објеката у Србији - а верујем да ћемо на њему убудуће организовати национална и међународна такмичења, и подржавати млађе категорије спортиста у њиховом стасавању у будуће асове Србије и света. Министарство омладине и спорта ће кроз своју даљу сарадњу са Покрајинском владом наставити да чини све како би још више популаризовали  спорт међу омладином и школским узрастом, и унапредили спортску инфраструктуру као предуслов стварања врхунских спортских резултата, али и као прави избор за здрав начин живота. Желим вам пуно победа, успеха и нових будућих шампиона на овом прелепом Градском стадиону, и да се за њега надалеко чује по рекордима и резултатима – што доликује граду тако богате спортске традиције као што је Суботица – поручио је министар Удовичић.

Градски стадион у Суботици изграђен је 1936. године, а атлетска стаза 1978. године.

12261_2.jpg

 

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Интеретно фестивал  (22.08.2019.-26.08.2019.)
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0