Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Уџбеници за ученике ромске националности

22.11.2018.

Чланови Градског већа, Наташа Алексић, задужена за област образовања, и Илија Ђукановић, задужен за област социјалне заштите и здравства данас су, у Основној школи „Ђуро Салај“ деци из ромске заједнице поделили уџбенике. Ово је само једна од мера којом локална самоуправа помаже образовање деце из социјално угрожених породица како би смањила број ученика који напушта школовање.

12240_1.jpg 

– За куповину уџбеника за децу  ромске националности локална самоуправа ове године определила је средства у износу од 200.000 динара, а уџбенике су добили ђаци из три школе у којима се школује највећи проценат ученика из ромске заједнице – истакла је Наташа Алексић.

Трећина ученика у ОШ „Ђуро Салај“ је ромске националности, а према речима директорице Мимице Андрић оваква подршка много значи, јер већина долази из социјално угрожених породица. Евидентно је, навела је, да све мање деце из ромске заједнице напушта школовање и да, посебно девојчице, успешно заврше основну школу.

Илија Ђукановић је рекао да је град Суботица на конкурсу Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова добио 400.000 динара за суфинансирање реализације Локалног акционог плана за унапређење положаја Рома у области становања. Покрајинским средствима, Град ће придружити сопствена са циљем уређења пута, стаза и тротоара у Улици Халадаш, у насељу Чантавир, у којој живи претежно ромско становништво.

Заједничким средствима локалне самоуправе и Покрајинске владе, у чантавирском насељу Халадаш, где живе претежно Роми, до краја јуна наредне године биће изграђене стазе и тротоари – нагласио је Ђукановић.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података