Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Одржана трибина „Војводино, деца ти се рађала“

09.11.2018.

Удружење „Корак сигурности“ организовало је данас, у Плавој сали Градске куће, трибину посвећену мерама пронаталитетне политике у нашем граду, али и у целој Војводини, под називом „Војводино, деца ти се рађала”.

12216_1.jpg 

Говорећи о мерама демографске и популационе политике, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, истакао је да је само у овој години издвојено 727 милиона динара, што ће бити тренд и у наредној.

– Поред старих мера, а то су субвенција за треће дете и вантелесну оплодњу, Покрајина уводи и нове – конкурс за унапређење стамбеног питања породицама у којима се роди треће и четврто дете, а од 1. јануара 2019. године и помоћ незапосленим мајкама – најавио је Вулетић.

Секретар Секретаријата за друштвене делатности Градске управе града Суботице, Jасмина Стевановић, истакла је да суботичка локална самоуправа у значајној мери доприноси мерама  демографске и популационе политике Владе Србије и Покрајинске владе.

У градском буџету издвојено је 1,8 одсто више за област социјалне заштите и мере социјалне политике, што је и обавеза, будући да је Суботица један од ретких градова са позитивним природним прираштајем. Спремни смо увек да идемо корак напред и унапредимо ниво услуга на територији града које су у склопу мера популационе политике – нагласила је Јасмина Стевановић.

Пројекат „Војводино, деца ти се рађала“ подржан је на покрајинском нивоу, док је пројекат „Суботицо, деца ти се рађала“ подржала локална самоуправа.

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и Протокол

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја