Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Одржан почетни састанак пројекта „Заштита биодиверзитета и вода језера Палић и Лудаш“

13.09.2018.

У Плавој сали Градске куће одржан је почетни састанак пројекта „Заштита биодиверзитета и вода језера Палић и језера Лудаш“. Састанку су присуствовали надлежни из „KfW“ банке, представници и сарадници консултантске куће „Posch and Partners“ и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Града Суботице, Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање,  Покрајинског завода за заштиту природе, ЈКП „Водовод и канализација“, ЈП „Палић-Лудаш“ и предузећа „Парк Палић“ д.о.о.

12101_1.jpg 

Током конструктивног састанка представљен је пројектни тим, као и обим и динамика радова на реализацији овог пројекта.

На састанку је саопштено да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у сарадњи са „KfW“ банком током протекле седмице закључило уговор са стручним консултантом  уз чији надзор и упутства, након евалуационoг периода (почетни извештај консултант предаје након два месеца) може да се приступити расписивању тендера за набавку радова на изградњи канализационе мреже у насељу Палић, црпне станице и спојног потисног вода.

Осим тога, отпочеће се и са припремним активностима за изградњу заштитног појаса око језера Палић и језера Лудаш, као и активностима везаним за биоманипулацију.

Циљ пројекта „Заштита биодиверзитета и вода језера Палић и језера Лудаш“, за који је обезбеђена бесповратна донација Владе Републике Немачке, јесте побољшање квалитета воде Палићког и Лудашког језера, као предуслова за ставарање бољих услова за очување биолошке разноврсности и стварање потенцијала за развој туризма овог подручја.

Град Суботица је испунио све предуслове који су били неопходни за почетак имплементације пројекта и 17. новембра 2017. године закључен је споразум о финансирању између немачке „KfW“ банке, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре,  Града Суботице, ЈП „Палић Лудаш“ и ЈКП „Водовод и канализација“. Споразум о финансирању потписан је на износ донације од 6,5 милиона евра.

12101_2.jpg

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја