Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Настављају се радови на изградњи водоводне и саобраћајне инфраструктуре

12.09.2018.

Заменик градоначелника Тимеа Хорват, градски менаџер, Загорка Панић, и чланови Градског већа града Суботице, Акош Ујхељи и Шимон Острогонац, обишли су данас радове на изградњи водоводне мреже у насељу Носа и бициклистичке стазе на Палићу, односно Хоргошком путу.

 12099_1.jpg

У Носи је при крaју друга фаза радова на постављању водоводних цеви, пречника 125 милиметара, у дужини од 2.494 метра. Очекује се прикључак око 80 нових потрошача. Вредност радова које заједнички финансирају суботичка локална самоуправа и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је око 13,2 милиона динара.

Један од приоритета локалне самоуправе јесте проширење комуналне и саобраћајне инфраструктуре на територији града Суботице, истакла је, обраћајући се медијима, Загорка Панић, и додала да је у току припрема за израду пројектно-техничке документације за тридесетак километара бициклистичких стаза у нашем граду, с тим да ће се наредне године, како је навела, највероватније кренути у изградњу бициклистичких стаза у дужини од осам километара.

–  У току су и радови на изградњи бициклистичке стазе ка Хоргошу, у дужини од 1.480 метара. Стаза је широка нешто више од два метра. Вредност ове инвестиције износи 13,5 милиона, од чега је Град Суботица обезбедио 7,9 милиона динара, а Министарство привреде Републике Србије 5,6 милиона динара – нагласила је Загорка Панић, и додала да је извођач радова компанија 'Војпут' и да се радови изводе по пројектованој динамици.

Тимеа Хорвaт је подвукла да je реализација оваквих пројеката доказ да локална самоуправа води рачуна о развоју целог града, а не само ужег градског језгра.

Према њенима речима, планиран је и наставак изградње бициклистичке стазе од Бачких Винограда до граничног прелаза Ашотхалом, као и изградња бициклистичке стазе дуж Пута Едварда Кардеља до Граничног прелаза Келебија.

12099_2.jpg

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја