Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Градоначелник Богдан Лабан посетио Беране

10.09.2018.

Поводом потписивања Споразума о сарадњи Општине Беране и Града Суботице, председник општине Драгослав Шћекић угостио је градоначелника Суботице Богдана Лабана.

12096_1.jpg 

Председник Шћекић је изразио задовољство поводом посете и захвалио се суботичком колеги на томе.

– Данашња посета градоначелника Суботице, господина Богдана Лабана, Беранама, резултат је Споразума о братимљењу, на који смо веома поносни. У оквиру будуће сарадње, веома је важно да се наши градови повежу, што ће имати за циљ јачање међусобних веза. Потписаним Споразумом учврстиће се сарадња из области привреде, културе, спорта, туризма… – истакао је Шћекић.

Он је подвукао да је на данашњем састанку било речи и о изградњи аутопута Бар – Бољаре, који за Беране значи квалитетнију повезаност са централним, односно са јужним делом Црне Горе.

– Са изградњом аутопута отварају се могућности за нова радна места у нашем граду. Путна инфраструктура је предуслов да велики инвеститори отворе овде своја представништва, што аутоматски значи повећање животног стандарда наших суграђана и, генерално, поправљање економске слике – нагласио је председник Шћекић.

Он је додао да је за Беране значајна ова сарадња и из разлога што је Суботица град великих могућности с обзиром на степен развијености, односно да је она претеча ономе што треба да следи када буде завршен и аутопут према Србији.

– Уверени смо да ће ово братимљење допринети повезивању градова и наших људи као и да ће се временом реализовати и размене ученика и студената. Наша општина је отворена за све видове сарадње са општинама и градовима, како у непосредном окружењу тако и шире – закључио је Драгослав Шћекић.

Градоначелник Суботице је рекао да му је велика част што је у Беранама и да ове братске везе треба да искористимо у смислу бољег повезивања.

– Након нашег боравка у Беранама очекујем интензивирање сарадње у свим областима, поготово размену искустава што се тиче економског развоја, што сигурно недостаје и једнима и другима. Суботица има јако развијену привредну активност. Незапосленост је, у овом моменту, седам одсто. Имамо неколико представништва јаких светских фирми које само у индустријској зони запошљавају преко 6.500 људи. Наравно да на то утиче и добар географски положај. Суботица излази на Коридор 10 и представља у том смислу капију Европе. Поред отварања нових радних места, велику пажњу поклањамо саобраћајној и комуналној инфраструктури – истакао је Богдан Лабан.

У наставку је казао да наша искуства у области туризма могу да буду значајније примењена у Беранама и околини.

– Развој туризма Палићког језера и бањског туризма је шанса и за ове крајеве. У будућности треба радити и на стварању услова за етно и сеоски туризам, што је код нас случај када су салаши у питању, а за то је свакако потребна и помоћ државе – објаснио је градоначелник Лабан, нагласивши да је изградња аутопута значајна за развој општине Беране, а између осталог и за бољу повезаност два побратимска града.

Градоначелник Лабан уручио је председнику општине Шћекићу уметничку слику, поклон Града Суботице Општини Беране.

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја