Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Пуштен у рад први пуњач за електричне аутомобиле у Суботици

06.09.2018.

Члан Градског већа града Суботице, Немања Симовић, и директор Филијале „Про кредит“ банке у Суботици Наташа Лулић данас су, у улици Цара Душана број 3 (испред пословне јединице „Про кредит“ банке) пустили у рад први пуњач за електричне аутомобиле у нашем граду. Пројекат су заједно реализовали Град Суботица и „Про кредит“ банкa а. д. Београд.  

12087_1.jpg 

Електрични пуњач уграђен је на иницијативу надлежних из „Про кредит банке“, рекао је, тим поводом, Немања Симовић, и додао да је на основу Уговора о регулисању међусобних односа у циљу уградње уређаја за пуњење електричних аутомобила закљученог између града Суботице и „Про кредит“ банке а. д. Београд, Банка финансирала израду пројектно-техничке документације у складу са важећом законском регулативом, док је Град Суботица прибавио све дозволе и сагласности за извођење потребних радова на уградњи уређаја за пуњење возила.

– Град Суботица је о свом трошку асфалтирао део јавне површине испред пословне јединице Банке и обележио једно паркинг место за потребе пуњења за све власнике електровозила. Познато вам је да се по Европи тренутно вози више од милион возила на електрични погон. У Суботици је, до сада, укупно регистровано шест таквих возила – два електрична и четири хибридна возила. С обзиром на то да се Суботица налази у пограничном појасу и да је велика фреквенција возила у нашем граду и из других држава, укључујући и електрична, мислим да на овај начин пратимо европске трендове. Ово је, такође, и потврда да ми, као Градска управа, водимо рачуна и о заштити животне средине – истакао је Симовић.

Наташа Лулић је навела да je уградња првог пуњача за електричне аутомобиле у Суботици још један показатељ да је „Про кредит“ банка фокусирана на инвестиције у „зелено кредитирање“.

– ‘Про кредит’ банка у свом возном парку има 15 електричних возила. Поред Суботице,  пуњачи за електровозила постављени су и у Новом Саду, Београду, Нишу и Крагујевцу. Вредност пројекта реализованог у Суботици је око 5.000 евра. Са пуном батеријом и при оптималној вожњи, електрично возило може да пређе око 160 километара. Пуњење електровозила траје око пет и по сати, смањена је емисија угљен-диоксида, а пређених 100 километара са таквим аутомобилом кошта један евро. Пуњење електричног аутомобила је бесплатно – казала је Наташа Лулић.

У Србији је, крајем маја ове године, регистровано 128 електричних и 204 хибридна возила.

12087_2.jpg

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја