Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Актуелности

Потписан уговор о градњи Мађарског културног центра на Палићу

24.07.2018.

Уговор о градњи Мађарског културног центра на Палићу, данас су, у Медија центру Градске куће, потписали заменица градоначелника Града Суботице Тимеа Хорват и Дамир Лунић, технички директор компаније „Модулор“ из Београда, која ће изводити радове. Инвестиција се реализује као део прекограничног ИПА пројекта Мађарска – Србија, у оквиру пројекта  „Colourful Cooperation – Разнобојна сарадња“, у оквиру које ће се изградити Српски културни центар у Морахалому и Мађарски културни центар на Палићу.

12023.jpg

Партнери на пројекту, како је том приликом истакла Тимеа Хорват, су ДКМТ Еврорегионална развојна агенција из Сегедина, Покрајински секретаријат за регионални развој, међународну сарадњу и локалну самоуправу, Град Суботица и Удружење младих за развој заједнице Еђмашерт из Морахалома.

- Укупна вредност пројекта је 3,7 милиона евра. Део буџета који се односи на Суботицу је 1.131.040 евра. Учешће града Суботице је 15 одсто и износи 169.656 евра док је донација ЕУ 85 одсто, односно 961,384 евра – објаснила је Тимеа Хорват.

Циљеви пројекта, навела је, су оснивање српских и мађарских културних центара у Морахалому и Палићу, као и развој свеобухватне културне стратегије за цео погранични регион, те покретање онлајн центра за информације и вести на оба језика, и интегрисање Новог Сада, будуће Европске престонице културе, у културни и туристички живот пограничног мађарско-српског региона.

12023_4.jpg

Председница Скупштине Месне заједнице „Палић“, Марта Добо, нагласила је да градњу једног оваквог центра мештани Палића чекају већ једну деценију.

- Имамо више од 11 секција деце и велико је интересовање за новим секцијама али нам је увек била ограничавајућа околност недостатак адекватног простора – рекла је Добо.

Мађарски културни центар биће изграђен у Бохињској улици на површини од 800 квадратних метара. Рок за завршетак радова је 12 месеци.

ИЗБОРИ ЗА  ЧЛАНОВЕ САВЕТА  МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Фестивал европског филма «Палић»   (20.07.2019.-26.07.2019.)