Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Потписан уговор о градњи Мађарског културног центра на Палићу

24.07.2018.

Уговор о градњи Мађарског културног центра на Палићу, данас су, у Медија центру Градске куће, потписали заменица градоначелника Града Суботице Тимеа Хорват и Дамир Лунић, технички директор компаније „Модулор“ из Београда, која ће изводити радове. Инвестиција се реализује као део прекограничног ИПА пројекта Мађарска – Србија, у оквиру пројекта  „Colourful Cooperation – Разнобојна сарадња“, у оквиру које ће се изградити Српски културни центар у Морахалому и Мађарски културни центар на Палићу.

12023.jpg

Партнери на пројекту, како је том приликом истакла Тимеа Хорват, су ДКМТ Еврорегионална развојна агенција из Сегедина, Покрајински секретаријат за регионални развој, међународну сарадњу и локалну самоуправу, Град Суботица и Удружење младих за развој заједнице Еђмашерт из Морахалома.

- Укупна вредност пројекта је 3,7 милиона евра. Део буџета који се односи на Суботицу је 1.131.040 евра. Учешће града Суботице је 15 одсто и износи 169.656 евра док је донација ЕУ 85 одсто, односно 961,384 евра – објаснила је Тимеа Хорват.

Циљеви пројекта, навела је, су оснивање српских и мађарских културних центара у Морахалому и Палићу, као и развој свеобухватне културне стратегије за цео погранични регион, те покретање онлајн центра за информације и вести на оба језика, и интегрисање Новог Сада, будуће Европске престонице културе, у културни и туристички живот пограничног мађарско-српског региона.

12023_4.jpg

Председница Скупштине Месне заједнице „Палић“, Марта Добо, нагласила је да градњу једног оваквог центра мештани Палића чекају већ једну деценију.

- Имамо више од 11 секција деце и велико је интересовање за новим секцијама али нам је увек била ограничавајућа околност недостатак адекватног простора – рекла је Добо.

Мађарски културни центар биће изграђен у Бохињској улици на површини од 800 квадратних метара. Рок за завршетак радова је 12 месеци.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја