Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Обележен Дан Европе

09.05.2018.

На главном градском тргу данас је обележен Дан Европе. На штандовима са промотивним публикацијама Суботичани су могли да се информишу о Европској унији, њеним чланицама и институцијама.

11830_1.jpg

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић рекао је да Суботица већ традиционално обележава Дан победе над фашизмом и Дан Европе и да је Србија, иако није чланица ЕУ, на европском путу, а да су њене чланице партнери Србије.

– Жеља нам је да Србија у наредним годинама постане чланица Европске уније. Што се тиче Суботице, она јесте европски град по својој традицији, историји и неговању различитих култура и језика. Битно је да наш град, наше установе, предузећа, заједно са организацијама цивилног друштва, учествују на свим конкурсима и европским фондовима. То је веома важно, јер на тај начин можемо да унапредимо живот наших грађана и рад запослених у предузећима, а задовољни би, свакако, били и корисници у нашим установама –нагласио је Ђукановић.

Обележавању Дана Европе присуствовао је и  генерални конзул Генералног конзулата Републике Хрватске  у Суботици, Велимир Плеша, који, како је рекао, већ трећи пут у своме мандату присуствује обележавању Дана Европе.

- Сигуран сам  да ће Србија у што краћем року постати чланица велике европске породице која  је пре свега битна  за свакодневни живот сваког грађанина Републике Србије као и свих држављана  у Европи, јер  је то велико тржиште од 500 милиона људи. Европа без граница и слобода кретања представља велики бенефит свих чланица ЕУ – казао је Плеша.

У сарадњи са Градом Суботицом, ЕУ инфо кутак на Тргу слободе организовали су Центар локалне демократије и Европски покрет у Србији-Суботица.

11830_2.jpg

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја