Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Актуелности

Дан победе над фашизмом

09.05.2018.

Дан победе над фашизмом, 9. мај, обележен је полагањем венаца на Споменик жртвама фашизма, на Тргу жртава фашизма, и Споменик палим црвеноармејцима, на Православном гробљу у Дудовој шуми. У име грађана Суботице, локалне самоуправе и СУБНОР-а града Суботице венац на Споменик жртвама фашизма положила је делегација коју је предводио заменик председника Скупштине града Суботице, Вељко Војнић, а у име Владе Републике Србије и Севернобачког управног округа делегација коју је предводио Драги Вучковић, начелник Округа.

11829_1.jpg 

Венце на Споменик жртвама фашизма положиле су и делегације Војске Србије, амбасадe Руске Федерације, Јеврејске општине Суботица и других организација, политичких партија и удружења.

Вељко Војнић је изјавио да је 9. мај значајан датум не само за Суботицу и Србију него и за све грађане широм Европе, да он симболизује победу слободног света над тоталитарним мраком нацизма који је претио да га уништи и да је тој историјској победи допринео и наш народ, и наша земља.

Председник Градског одбора СУБНОР-а Суботица, Максим Бакрач, рекао је да је у Другом светском рату, који се водио на територији 61 земље, живот изгубило око 55 милиона људи и да огромног данка у људским животима није била поштеђена ни Суботица у којој је страдало више од 7.000 грађана.

– Суботица је дужна да нове нараштаје учи на поукама тих жртава и њиховим идеалима. Из дубоких моралних разлога борци НОР-а, потомци,  следбеници и сви родољуби не могу да дозволе лажно прекрајање историје и негирање историјске улоге партизана у борби против окупатора – нагласио је, између осталог, Максим Бакрач.

Дан победе над фашизмом обележен је и пригодним програмом суботичких гимназијалаца. По завршетку свечаности на Тргу жртава фашизма, венци су положени и на споменик црвеноармејцима, на Православном гробљу у Дудовој шуми.

11829_2.jpg 

Медија-центар и Протокол
„Opti-Bike“- анкета о употреби бицикла
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Пробни попис 2019
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Ноћ музеја (18.05.2019.-19.05.2019.)