Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Дан победе над фашизмом

09.05.2018.

Дан победе над фашизмом, 9. мај, обележен је полагањем венаца на Споменик жртвама фашизма, на Тргу жртава фашизма, и Споменик палим црвеноармејцима, на Православном гробљу у Дудовој шуми. У име грађана Суботице, локалне самоуправе и СУБНОР-а града Суботице венац на Споменик жртвама фашизма положила је делегација коју је предводио заменик председника Скупштине града Суботице, Вељко Војнић, а у име Владе Републике Србије и Севернобачког управног округа делегација коју је предводио Драги Вучковић, начелник Округа.

11829_1.jpg 

Венце на Споменик жртвама фашизма положиле су и делегације Војске Србије, амбасадe Руске Федерације, Јеврејске општине Суботица и других организација, политичких партија и удружења.

Вељко Војнић је изјавио да је 9. мај значајан датум не само за Суботицу и Србију него и за све грађане широм Европе, да он симболизује победу слободног света над тоталитарним мраком нацизма који је претио да га уништи и да је тој историјској победи допринео и наш народ, и наша земља.

Председник Градског одбора СУБНОР-а Суботица, Максим Бакрач, рекао је да је у Другом светском рату, који се водио на територији 61 земље, живот изгубило око 55 милиона људи и да огромног данка у људским животима није била поштеђена ни Суботица у којој је страдало више од 7.000 грађана.

– Суботица је дужна да нове нараштаје учи на поукама тих жртава и њиховим идеалима. Из дубоких моралних разлога борци НОР-а, потомци,  следбеници и сви родољуби не могу да дозволе лажно прекрајање историје и негирање историјске улоге партизана у борби против окупатора – нагласио је, између осталог, Максим Бакрач.

Дан победе над фашизмом обележен је и пригодним програмом суботичких гимназијалаца. По завршетку свечаности на Тргу жртава фашизма, венци су положени и на споменик црвеноармејцима, на Православном гробљу у Дудовој шуми.

11829_2.jpg 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја