Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Климатизована Хала спортова

07.03.2018.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан, заменица градоначелника Тимеа Хорват, члан Градског већа задужен за област спорта и омладине Немања Симовић и директор ЈКП „Стадион“ Роберт Тот пустили су данас у рад нови систем за климатизацију у Хали спортова. Укупна вредност инвестиције је 24 милиона динара. Извођач радова, који су трајали око четири месеца, било је предузеће „Цим гас“, из Суботице.

11717_1.jpg 

Уз подсећање да је Хала спортова изграђена пре пет деценија и изражавање задовољства што је овај пројекат коначно реализован, градоначелник Лабан је рекао да су климатизацијом Хале спортова створени предуслови да наш град буде домаћин великих европских и светских такмичења у дворани.

Захваљујем се председнику Републике Србије Александру Вучићу, на чију иницијативу су одобрена средства Владе Србије у висини од 20 милиона динара. Град је учествовао са четири милиона динара. Подршку у реализацији овог пројекта пружио нам је наш суграђанин, трофејни рвач Давор Штефанек, освајач златне олимпијске медаље у Рију и председник Спортског савеза Србије са којим ћемо, са великим задовољством, и даље добро сарађивати. Локална самоуправа покушава да, када је реч и о изградњи нове спортске инфраструктуре и побољшању услова за припреме и такмичење наших спортиста, уради све што обећа. Поред рефлектора на Градском стадиону и новог балона у Дудовој шуми, завршили смо и климатизацију Хале спортова. У наредном периоду, заједно са Министарством омладине и спорта, реализоваћемо још један важан пројекат, а то је изградња нове атлетске стазе на Градском стадиону – нагласио је Богдан Лабан.

Директор „Цим гаса“ Владимир Бијеловић рекао је да су радови трајали око четири месеца, да се одступило од првобитне концепције климатизације Хале и да су уместо предвиђених чилера (расхладне машине које служе за припрему хладне воде) уграђене топлотне пумпе. Изведено решење ће омогућити хлађење током летњих месеци и грејање у прелазним периодима, на пролеће и у јесен.

- Уграђене су две топлотне 'мидеа' пумпе, које ће омогућити хлађење трибина великог и малог терена. Уграђено је 8.000 килограма лимених канала са дистрибутивним елементима и 5.000 килограма челичних носача, што је изискивало велики напор главног извођача и наших коопераната. Калкулацију у новчаном износу нисмо радили. Суботичка 'Топлана' је снабдевач овог објекта топлотном енергијом, али наша искуства говоре да ће трошкови грејања бити мањи бар за 50 одсто – казао је Бијеловић.

Немања Симовић је најавио да ће Град Суботица већ наредне године бити домаћин Европског првенства за кадете у рвању. Преговара се, навео је, и са Одбојкашким савезом Србије, али и другим савезима о могућностима да наш град буде домаћин великих спортских такмичења. Поред изградње нове атлетске стазе на Градском стадиону, додао је, у наредном периоду радиће се и на изградњи нових и санацији постојећих спортских терена на Палићу.

- Већ дуго година девастиране терене у оквиру Спортско-рекреативног центра 'Јанко Пејановић' вратили смо у власништво града и средином децембра прошле године кренули смо са њиховим уређењем. Градимо нове терене за рукомет, кошарку и два одбојкашка терена, а поправићемо дотрајалу расвету како би могли да се користе и у вечерњим часовима. Намера нам је да до предстојећег Првомајског уранка завршимо све радове и терене предамо на употребу спортистима и рекреативцима – истакао је Немања Симовић.

 11717_2.jpg

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја