Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Промоцијом хуманих вредности до превенције насилничког понашања

02.03.2018.

Ове године четири основне школе – „Матко Вуковић“, „Сечењи Иштван“, „Соња Маринковић“ и Школски центар са домом ученика „Доситеј Обрадовић“ – биће обухваћене програмом Промоција хуманих вредности, у циљу превенције насилничког понашања међу децом школског узраста, речено је на конференцији за новинаре одржаној у Црвеном крсту. Програм почиње 12. марта и обухвата ученике од првог до четвртог разреда основне школе.

 11709_1.jpg

Члан Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, истакла је да до ње нису стизале притужбе у случајевима вршњачког насиља, што значи да су школе успешно решавале овакве случајеве.

– Програм едукације деце у раном узрасту даје резултате. Са моје позиције види се тај рад, уколико има насилничког понашања школе и сама деца захваљујући овим едукацијама то решавају на нормалан начин, па немам жалби на ову тему. Само добра превенција нам помаже да створимо добро и здраво друштво – нагласила је Наташа Алексић.

Програм је осмишљен са идејом да утиче на усвајање правила понашања, поштовање различитости и здравих стилова живота код деце у најранијем школском узрасту.

– Идеја је била да што раније започнемо са промоцијом поштовања различитости, друга, пријатеља, родитеља, наставника, учитеља и једног здравог понашања у школи, породици и на улици. Када говоримо о различитости да се прихвате све разлике, било да су у питању националне, верске, као и по боји коже – рекао је Предраг Милановић, координатор програма.

Прошле године, овим пројектом биле су обухваћене две основне школе – „Матко Вуковић“ и „Сечењи Иштван”.

Директорице ових школа Мирјана Стевановић и Весна Вајс објасниле су колико је важно учешће школа као партнера у овом програм, јер  деца уче да препознају насиље и оснажују се да се обрате надлежнима уколико је то потребно, без страха да ће бити „тужибабе“.

Ученицима нижих разреда основних школа предавања ће држати вршњачки едукатори којих ће ове године бити 12 више у односу на прошлу годину, када је с децом радило 26 едукатора.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података