Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Додељене награде у акцији Медаља „Лајоша Вермеша“

22.02.2018.

Свечана додела награда у акцији Медаља „Лајоша Вермеша“ кроз коју се, већ дванаесту годину, награђују најбољи спортисти Суботице, одржана је данас у ресторану „Спартак“. Вермешове медаље додељују се у апсолутној категорији, а на основу гласова тридесеточланог жирија. За најбољег спортисту у 2017. години по оцени жирија проглашен је рвач Давор Штефанек, други је дизач тегова Тамаш Кајдочи, а трећи фудбалер Ђорђе Ивановић. Медаље им је уручио Михаљ Вермеш, унук Лајоша Вермеша.

 11694_1.jpg

Спортисти пласирани од 4. до 10. места награђени су Вермешовим плакетама. Четврто место деле Леона Рогић (уметничко клизање) и Мартин Мачковић (веслање), пети је Андреј Барна (пливање), шести Александар Максимовић (рвање), седми Урош Кецман (одбојка), осми Габор Сагмајстер (мото-спорт), девети Милош Николић (кошарка), док је десето место заузео је тенисер Филип Мандовић.

Вермешову медаљу за најбољи клуб у 2017. години добио је Рвачки клуб Спартак, а медаљу за спортски подвиг године стонотенисер Лука Андрашић који је са репрезентацијом Србије постао првак Европе за особе са инвалидитетом.

Награду Медаља „Лајоша Вермеша“ организује Спортско-рекреативно удружење „Вермеш 1860“, односно спортски новинар Никола Стантић уз помоћ медијског партнера „Суботичке новине“, и подршком Града Суботице, ресора за спорт и омладину, Спортског савеза града Суботице и других партнера. 

Члан Градског већа задужен за област спорта и омладине, немања Симовић, честитао је спортистима на успесима и освојеним признањима, али и организатору на успешно приређеној манифестацији.

- Искрене честитке свим добитницима овог признања и Николи Стантићу као организатору који већ дванaесту годину успешно организује ову манифестацију. Иза нас је успешна година када је реч о нашим спортистима и њиховим резултатима. Као и увек, и у 2017. години су се потрудили да нас у више наврата обрадују освајајући разна одличја на разним такмичењима. У жељи да спортистима олакшамо рад, испунили смо многе планове везане за инфраструктурно опремање спортских терена, а завршена су и два велика пројекта: покривање базена у Дудовој шуми новим балоном и постављање рефлектора на Градском стадиону. Чека нас реализација још два веома важна пројекта: изградња атлетске стазе на Градском стадиону, која би требало да се уради на пролеће, и покривање Градског клизалишта – истакао је Немања Симовић.

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја