Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Поклон за прворођену бебу у 2018. у Суботици

13.02.2018.

Заменица градоначелника Тимеа Хорват посетила је данас прворођену бебу у 2018. години чија мајка има пребивалиште на територији града Суботице – Нису Мрчо, рођену 1. јануара, у 2.50 часова, у породилишту суботичке Опште болнице. На основу одлуке Скупштине града Суботице о додели средстава за прворођено дете у календарској години из средстава градског буџета, градоначелник је посебним решењем за прву бебу рођену у овој години определио 50.000 динара и та средства уплаћена су на жиро-рачун Нисине мајке Ивете Мрчо.

11676_1.jpg 

Тимеа Хорват је, том приликом, у име суботичке локалне самоуправе, градоначелника Богдана Лабана и своје име честитала породици Мрчо на принови и пожелела им добро здравље. Град Суботица се, истакла је, залаже за што боље услове за труднице и породиље и финансијски помаже породице са децом.

- За једнократну помоћ трудницама на територији града Суботице из средстава буџета Града у износу од 15.000 динара, која се исплаћује за све труднице без обзира да ли су у радном односу или не до четврте трудноће, у 2017. години поднето је 1.196 захтева. Сви ти захтеви су одобрени и исплаћени. За родитељски додатак за прво дете из буџета Града у износу од 10.000 динара прошле године поднето је 659 захтева и сви су, такође, позитивно решени – навела је Тимеа Хорват.

Град је прошле године финансирао и једну вантелесну оплодњу, у износу од 260.000 динара, рекла је Тимеа Хорват и додала да су за регресирање трошкова боравка у предшколској установи за треће и четврто дете у 2017. години одобрена 632 захтева, колико их је, укупно, и поднето.

  11676_2.jpg

Супружници Ивета (30) и Нерким Мрчо (38) захвалили су се локалној самоуправи на издвојеним средствима. Ивета је рекла да је порођај протекао у најбољем реду и да је беба била тешка 2.500 грама и дугачка 46 центиметара.

 – Ниса је наше друго дете. Пре 15 месеци добили смо ћеркицу Медину. Ниса је рођена пре времена, термин за порођај био је крајем јануара. Здрава је и лепо напредује. Захвални смо граду Суботици и на пажњи и на овој, за нас значајној новчаној подршци – нагласила је Ивета Мрчо.

Током 2015. године, у породилишту суботичке Опште болнице рођене су 1.364 бебе. У 2016. години укупно је рођено 1.407 беба, а у 2017. години  – 1.558 беба.

У периоду од 1. јануара до 11. фебруара 2018. године, у породилишту Опште болнице рођена је 161 беба.      

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја