Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Плакете за подршку 1. Суботичком полумаратону

07.02.2018.

– Први Суботички полумаратон под називом ‘Трчи кроз историју’ био је успешан и у потпуности је испунио наша очекивања. И када је реч о организацији, и када се говори о броју учесника и реализацији зацртаних циљева. Више од 500 учесника из наше земље и региона промовисало је здрав начин живота, подстицало рекреативни спорт и развој туристичког потенцијала Суботице  – изјавио је градоначелник Суботице Богдан Лабан на прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, у оквиру које су онима који су активно били укључени у реализацију овог, за наш град веома значајног пројекта, у знак захвалности уручене плакете. На конференцији је најављен 2. Суботички полумаратон који ће се одржати 2. септембра (недеља), у оквиру прославе Дана града.

11666_1.jpg 

Градоначелник је истакао да се остварила жеља и Спортског удружења „Хоризонт“, организатора ове манифестације, и суботичке локалне самоуправе, као суорганизатора, да одржавањем Суботичког полумаратона наш град уврстимо на мапу атлетско-рекреативног тркачког света.

- На наше велико задовољство, Атлетски савез Србије уврстио је Суботички полумаратон у Јединствени календар атлетских такмичења у Србији за 2018. годину. Суботички полумаратон ће, као што смо и обећали, постати традиционална манифестација која ће се одржавати у оквиру обележавања Дана града и локална самоуправа ће је и убудуће подржавати – нагласио је градоначелник Лабан.

11666_2.jpg

Републички посланик и члан СУ “Хоризонт”, Балинт Пастор, оценио је да је 1. Суботички полумаратон једна од најуспешнијих манифестација, не само спортских, која је одржана у последњих неколико година у нашем граду.

- Када смо први пут најављивали овај маратон рекли смо да Суботица има шта покаже тркачкој заједници, да имамо најлепшу трасу у Србији и да се надамо да ће ово бити једна успешна манифестација. Уз помоћ спонзора, свих јавних предузећа и локалне самоуправе мислим да смо успели у томе, што потврђује и 500 учесника трке на 5 и 21 километар, али и дечје трке, што нас доводи до, укупно, близу 800 учесника. Рекли смо да Суботица заслужује свој полумаратон, Суботица га је и добила – рекао је Пастор.

У знак захвалности свима који су, по њиховој процени, помогли одржавање и промоцију ове манифестације, организатори су доделили плакете бројним предузећима из приватног и јавног сектора, установама, организацијама, медијима, али и заслужним појединцима.

 

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја