Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Одржана 13. седница Скупштине града

28.12.2017.

На 13. седници Скупштине града, одржаној у Великој већници Градске куће усвојен је, већином гласова, буџет за 2018. годину. Узимајући у обзир пројектовано кретање макроекономских показатеља у 2018. години (БДП и његових компоненти, инфлације), буџет за наредну годину износи 6.750.244.000 динара.

11565_1.jpg 

У образложењу предлога Одлуке о буџету града Суботица за 2018. годину, наглашено је да је уравнотежена приходовна и расходовна страна, у складу са фискалним правилима које дефинише Закон о буџетском систему.

У структури пројектованог обима текући приходи планирани су у висини од 5.539.138.000 динара. Примања од продаје нефинансијске имовине планирана су у износу 480.000.000 динара, примања од задуживања и продаје финансијске имовине планирана су у износу од 515.900.000 динара, а неутрошена средства од наменских трансфера износе 215.206.000 динара.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан изјавио је, тим поводом, да се водило рачуна да буџет за наредну годину буде – развојни.

Водили смо рачуна о улагањима, пре свега у Палић, као и у наставак радова на пројектима који деценијама нису завршени, попут 'Ипсилон крака' и Народног позоришта. Чекали смо предуго на међународни тендер за улагање у Палић, потрошили смо годину дана мандата и схватили да не вреди више чекати, већ да треба засукати рукаве и створити садржаје који ће привући инвеститоре да даље улажу у Палић – истакао је Богдан Лабан.

Након буџета, већином гласова усвојене су и остале тачке дневног реда, међу којима су Одлука о изменама Одлуке о локалним административним таксама и Одлука о изради Плана генералне регулације за насеље Шупљак. Усвојена је и Одлука о изради Плана детаљне регулације за део простора „Бање Палић“ уз западну обалу IV сектора Палићког језера, као и Одлука о изради Плана детаљне регулације за изградњу комплекса за комерцијалне и туристичке садржаје на простору између Сенћанског пута и језера Палић.

Одборници су на данашњем скупштинском заседању донели и одлуку о успостављању сарадње између града Суботице и црногорске општине Беране. Усвојен је, такође, и етички кодекс понашања функционера локалне самоуправе града Суботице, а донето је и решење о давању сагласности на статут Предшколске установе „Наша радост“.

 

 

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Избори
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Зимски вашар – „Winterfest 2018-2019” (од 5. децембра 2018. do 13. јануара 2019. године)