Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Закључен Споразум о сарадњи између Града Суботице и РПК Севернобачког управног округа

10.11.2017.

У Медија-центру Градске куће данас је закључен Споразум о пословно-техничкој сарадњи између Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа и Града Суботице. Споразум су потписали директор РПК Севернобачког управног округа Слободан Војиновић и члан Градског већа задужен за област туризма, инвестиција и међународне сарадње, Срђан Самарџић.

11456_1.jpg 

Срђан Самарџић је, тим поводом, изјавио да је предмет Споразума сарадња између Коморе и Града Суботице ради остваривања интереса свих привредних субјеката који обављају регистровану привредну делатност на територији града Суботице, правних и физичких лица чије је седиште на територији нашег града и размене информација и искустава, координирања рада и договарања о питањима од заједничког интереса.

- Време у коме  живимо носи изазове и захтеве на које увек морамо да будемо спремни да одговоримо. То је могуће само заједничким напором и синергијом. Глобална економија и тржиште, услови пословања на домаћом тржишту, монетарна и фискална политика као и социјалне мере намећу потребу сталне  комуникације са привредницима са циљем да Град, у складу са својим могућностима и надлежностима, пословну климу учини што повољнијом за сва привреднике – истакао је Самарџић.

Сарадња локалне самоуправе и РПК Севернобачког управног округа је одлична, оценио је Самарџић, и додао да ће Град Суботица, уз помоћ Владе Србије и Покрајинске владе, у циљу привлачења потенцијалних инвеститора и што већег броја туриста у Суботицу и на Палић, и даље радити на промоцији наших привредних, туристичких и индустријских потенцијала.

Уз констатацију да је ово друга година од декаде коју је Влада Србије одредила да буде посвећена привреди, Слободан Војиновић је подвукао да су суботичка локална самоуправа и Регионална привредна комора Севернобачког управног округа, када је привреда у питању, на потпуно истом задатку. 

– Све што смо са Градом Суботицом до сада радили на пољу привреде, сада крунишемо овим споразумом о пословно-техничкој сарадњи. Између нас нема конкуренције и ми заједно треба да се бранимо од друге или туђе конкуренције. Ово је један корак који ће да повуче и Србију, зато што се Споразум реализује између Града Суботице, једне од најозбиљнијих и најбољих локалних самоуправа у нашој земљи, и РПК Севернобачког управног округа која је носилац у коморском систему Републике Србије по новом закону. Не прича се, дакле, случајно у нашој земљи да је север Војводине локомотива која вуче привреду Србије – нагласио је Војиновић.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Избори
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Зимски вашар – „Winterfest 2018-2019” (од 5. децембра 2018. do 13. јануара 2019. године)