Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Манифестације

Одржана свечана академија Кола српских сестара

07.11.2017.

У Великој већници Градске куће одржана је Свечана академија поводом 79 година од оснивања и 25 година од обнављања Кола српских сестара у Суботици.

11452_1.jpg 

У име градоначелника Суботице Богдана Лабана, локалне самоуправе и у своје име, скуп је поздравила Мирослава Бабић, члан Градског већа задужена за област културе.

– Чланице Кола српских сестара пружају услугу помоћи и неге у кући старијим суграђанима којима је помоћ неопходна. Честитам вам на јубилеју обнављања од 25 година, а Коло ће и у будућности имати подршку града у области друштвеног и хуманитарног рада – рекла је Мирослава Бабић.

Председница Кола српских сестара у Суботици, Јелена Бировљев истакла је  да  пут милосрђа није лак, али да је частан.

– Чинимо много и пуно и онолико колико можемо. Бити чланица Кола значи чинити добро другима, а поносни смо  и на Коло девојака. У нашем саставу су Српкиње, Мађарице, Буњевке, Хрватице и све друге сестре које су спремне да раде са нама, које не питају за нацију и веру, него за проблем и како он да се реши – рекла је Јелена Бировљев, додајући да је њихов слоган: „Све што хоћете да чине вама људи, чините и ви њима“.

Добротворна задруга  Српкиња је претеча Месног одбора  Кола српских сестара у Суботици, који је формиран 1938. године. Прва председница била је Мила Брашић. Коло српских сестара престаје са радом 6. априла 1941. године. Месни одбор Кола српских сестара у Суботици обновљен је 3. октобра 1992. године.

Свечаности присуствовао је и народни посланик, Милимир Вујадиновић, који је у име Владе Србије поздравио скуп и истакао значај Кола српских сестара, а нарочито на пољу хуманитарног рада. Чланицама  Кола из других градова уручени су пригодни поклони.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја