Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Почео интернационални шаховски турнир „Mеморијал др Борише Караџића“

28.10.2017.

Данас је, у Конгресној сали Велике терасе на Палићу, свечано отворен други по реду Интернационални шаховски отворени турнир „Меморијал др Борише Караџића“. Организатор је  Шаховски клуб Спартак, а по речима председника Организационог одбора Драгана Божиновића жеља је да овај турнир постане традиционалан, да буде препознатљив и интегрисан у туристичку понуду Палића. Божиновић се захвалио Граду Суботици на великој помоћи, али и породици Караџић која је омогућила да се турнир несметано организује и да се најбољима доделе новчане награде.

11437_1.jpg 

Присутне je поздравио је др Борис Караџић, син покојног Борислава, чије име носи овај меморијални турнир.

- Поздрављам вас у име породице Борише Караџића. Као што смо и обећали прошле године, настављамо једну лепу шаховску манифестацију са циљем да се развијају млади шахисти. Захвалио бих се свима који су помогли у организацији овог спортског догађаја. Очекујемо квалитетне партије и добар турнир. Жеља нам је да се овај турнир нађе на шаховској мапи света, да се устали и постане традиција – рекао је, између осталог, Борис Караџић.

Након поздравног говора, Борис Караџић је повукао први потез на табли где је играо Новак Чабаркапа, најјачи представник шаховског клуба Спартак на овом турниру у одсуству Николе Седлака који је тренутно члан шаховске репрезентације Србије која игра на Кипру.       

Турнир се одржава од 28. октобра до 3. новембра. Сваки дан партије почињу од 16 часова осим у недељу, 29. октобра, и у среду, 1. новембра, када су на програму два кола: прво, које почиње у 10, и друго, од 16 часова. Турнир се завршава у петак 3. новембра, партијама деветог кола које почињу у 10 часова. Пола сата након последње партије уследиће и церемонија свечаног затварања са проглашењем најбољих појединаца. 

На турниру учествује 102 такмичара из 18 земаља, претежно из Европе. Наградни фонд турнира је 6.200 евра. Прва награда је 1.500 евра у бруто износу, а има и шест специјалних награда које се односе на ненаграђене учеснике, најбољег омладинца, кадета, најбоље пласираног женског такмичара, најбоље пласираног сениора и најбоље пласираног такмичара са нижим рејтингом и оне износе 100 евра.

Imunizacija

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАНовогодишњи концерт Суботичког симфонијског оркестраМедија-центар и ПротоколЛокални тим за борбу против трговине људимаКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицама

Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја