Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Седми Фестивал воћа

30.09.2017.

Седми по реду Фестивал воћа одржан је на Етно салашу „Балажевић“ у Таванкуту. Више од 40 излагача представило је своје производе од воћа, а посетиоци су имали прилику да пробају традиционалне специјалитете са овог поднебља.

11388_1.jpg 

Директор Хрватског културног просветног друштва „Матија Губец“ из Таванкута, Ладислав Сукновић, каже да су се на Фестивалу представили и произвођачи лаванде и ароније, као и старих заната.

– Жеља нам је да спојимо културу и економију, а Таванкут има све могућности за то. Наши симболи су предмети од сламе, јабука, звуци тамбурице – рекао је Сукновић.

Први пут на Фестивалу представили су се  ученици другог разреда Основне школе „Иван Милутиновић” из Суботице, који похађају наставу на хрватском језику, са компотом, односно „дунцом“ и туршијом.

– Читали смо новине и видели да постоји Фестивал, па смо одлучили са децом да учествујемо. Направили смо у школи један тематски дан на тему 'Јесен'. Деца су донела флаше, поврће и воће, као и рецепте својих мајки како се прави 'дунц' и туршија. Сами су секли поврће и стављали у боце, а ученици четвртих разреда су имали задатак да мере воће и поврће по рецепту – казала је учитељица Сања Дулић.

Град Суботица Покрајински секретaријат за пољопривреду помогли су манифестацију.

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и ПротоколВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрег

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја