Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Отворен „Први вински маратон“ на Палићу

23.09.2017.

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је манифестацију „Први вински маратхон“ на Палићу и истакао да овај фестивал има потенцијал да буде међу најпосећенијим у Србији.

 11374_1.jpg

– Ово је манифестација која се први пут одржава и то је својеврсни куриозитет, имајући у виду да имамо девет регистрованих винских путева и још осам винских оаза. Сигуран сам да ова манифестација има потенцијал да буде међу седам до осам најважнијих, најбројнијих и најпосећенијих у Србији – истакао је Љајић. – Данас пробијамо лед, преузели смо искуство других земаља које имају много већу традицију у организацији оваквих маратона, пре свега мислим на Вински маратон у Бордоу.  

Љајић је оценио да је ово најбољи начин за брендирање Палића и Суботице као туристичке дестинације, али и за истовремено брендирање Србије као важне дестинације са становишта овог вида туризма.

11374_2.jpg

Министар је подсетио да у Србији има око 900 манифестација, а ако се узму у обзир и оне које имају мањи значај, тај број досеже и до 3.000. 

У „Винској трци“, намењеној професионалним спортистима и рекреативцима, дугој 21,1 км која пролази кроз сликовите пределе језера Палић и околине, кроз винограде, поред винарија, салаша и бројних окрепних станица на којима су учесници могли да пробају вина која су направљена од грожђа из винограда којим су управо протрчали – надметало се више од 300 такмичара. Победнике „Винске трке“ је Игор Станојевић из Београда, који је ову стазу истрчао за 1 сат 21 минут и 50 секунди.

У „Трци уживања“, дугој шест километара, која је била бесплатна и намењена свим узрастима, рекреативним тркачима и шетачима, трчало је више од 600 учесника.

11374_3.jpg

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја