Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Стипендије ђацима дефицитарних занатских занимања техничке струке

15.09.2017.

Члан Градског већа задужена за област образовања Наташа Алексић уручила је ученицима првих разреда средњих школа дефицитарних занатских занимања техничке струке  уговоре о стипендирању за школску 2017/2018. годину. На конкурс је стигло 65 пријава са захтевом за стипендије, а одобрено је тридесет.  Град Суботица већ другу годину за редом додељује стипендије ученицима који упишу неко од дефицитарних занимања.

11360_1.jpg
Обраћајући се медијима уочи уручења уговора у Плавој сали Градске куће, Наташа Алексић је изјавила да данас уговоре потписују стипендисти који су уписали прву годину на трогодишњем смеру у једној од три средње школе: Средњој техничкој школи „Иван Сарић”, Политехничкој и Хемијско-технолошкој школи.

– Прошлогодишње искуство помогло нам је да се и ове године определимо за овај вид стипендирања. Стипедија се исплаћује у десет једнаких месечних рата, висина месечне рате износи 3.000 динара с тим да стипендисти, уколико имају негативне две оцене на полугодишту, губе стипендију. Ове стипендије су поспешиле упис у дефицитарна занатска занимања , која су неопходна нашем граду за развој привреде – рекла је Наташа Алексић.

Председник Актива директора средњих школа, Исо Планић истакао је да је доделом ових стипендија суботичка локална самоуправа показала да препознаје дефицитарна занимања и њихов значај и да брине о развоју и перспективи овог града.

Он је навео да је занатско занимање столар у Политехничкој школи у претходних десет година замрло, да је последње одељење столара имало свега пет ученика и да је у овој школској години за оператера за израду намештаја примљено 30  ученика.

Imunizacija

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАНовогодишњи концерт Суботичког симфонијског оркестраМедија-центар и ПротоколЛокални тим за борбу против трговине људимаКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицама

Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
Градско правобранилаштво
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ

Укидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја