Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Актуелности

Вредна донација из Холандије за Општу болницу

04.09.2017.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и директор Опште болнице др Слободан Пушкар, присуствовали су данас примопредаји донације болничке опреме допремљене из Вухта, холандског града који се налази у близини Ајндховена.

11329_1.jpg 

Градоначелник је, тим поводом, изјавио да је реч о вредној донацији која се састоји од 32 болничка кревета са мадрацима и ноћним ормарићима, болничког намештаја, столица, постељине, ћебади и медицинске опреме и да је обезбеђена на иницијативу и у организацији Ели ван Мерс, њеног супруга Тома, сина Виктора и ћерке Еве.

– Захваљујем се госпођи Ели ван Мерс и њеној породици на помоћи коју нам пружају већ по други пут. Наиме, средином јула 2015. године слична  донација коју су обезбедили за суботичку Општу болницу допремљена је из холандског града Бокстела. Верујем да ће се ова успешна сарадња наставити, тим пре што Ели ван Мерс и њена породица слободно време и празнике редовно проводe у својој кући на Палићу – нагласио је градоначелник Лабан, и додао да је жеља добрчинитељске породице да се не објављује вредност ове донације.

11329_2.jpg 

Слободан Пушкар је навео да је Општа болница добила најмодерније кревете, са могућношћу електричног померања њихових појединих сегмената, ормариће, инвалидска колица, постељину, што ће, како је рекао, пацијентима пружити бољи комфор и квалитетније лечење у Болници.

- Уз данашњу и низ донација које смо испратили током ове године, пре неколико дана од Покрајинске владе добили смо средства за  гастроентеролошку дијагностику, дакле нови колоноскоп. Раније смо комплетирали очну амбуланту са новом, најмодернијом опремом за дијагностику очних болести тако да процес модернизовања Болнице тече континуирано. Ангио-сала је, практично, завршена, чекамо још коначну одлуку здравствене инспекције и само је питање дана кад ћемо кренути са дијагностиком коронарне болести срца и лечењем акутног инфаркта миокарда у Општој болници Суботица – истакао је др Пушкар.  

Донацију из Холандије помогао је Град Суботица, а транспорт успешно реализовао „Бата транс” д.о.о. из Трешњевца.

11329_3.jpg

           

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја