Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Завршена акција „Одећа за све“

31.08.2017.

Чланови Градског већа задужени за области образовања и социјална питања и здравство, Наташа Алексић и Илија Ђукановић, представници Фондације „Ана и Владе Дивац” и Хуманитарног центра за интеграцију и толеранцију (ХЦИТ), уз подршку компаније „Индитекс“, данас су, у заједничкој акцији под називом „Одећа за све“, обрадовали ученике Школском центару са домом ученика „Доситеј Обрадовић”, пакетићима гардеробе и обуће.

11311_1.jpg 

Илија Ђукановић захвалио се донаторима на успешној сарадњи и подсетио, да је ово трећа акција поделе гардеробе и обуће, а други пут је добијају деца у Школском центру са домом ученика „Доситеј Обрадовић”.

- У досадашњој сарадњи са Фондацијом реализовано је неколико пројеката: проширени су капацитети Народне кухиње Градске организације Црвеног крста Суботица и донирана је опрема за реаговање у кризним ситуацијама, а организовани су и едукативни тренинзи за чланове локалног штаба за ванредне ситуације – навео је Ђукановић.

У име Фондације Ана и Владе Дивац, на одличној сарадњи, свим нашим партнерима, волонтерима, донатору УСАИД, грађанима Суботице и локалној самоуправи Града Суботице, захвалио се  Влатко Јовићевић, локални координатор пројекта, Фондација Ана и Владе Дивац.

- Сви заједно смо урадили велики посао, како би одговорили на изазове мигрантске кризе у нашем граду. Настојали смо да јачамо институције и установе које нуде своју помоћ и услуге, како избегличкој популацији, тако и домицилном становништву – рекао је Јовићевић.

У оквиру пројекта Фондација  Ана и Владе Дивац, уз сарадњу са УСАИД-ом, донирала је 10 стабилних компјутера (ПЦ), са екранима и пратећом опремом, како би ђаци ОШ „Милош Црњански” имали савремено опремљен ИТ кабинет. Иначе поменуту школу, похађа Рами Абоудан (13)  који је заједно са баком и мамом побегао од ратних разарања у Алепу и населио се у бакиној породичној кући у Суботици.  Деца и наставници у ОШ „Милош Црњански” се својски труде да му интеграција у нову средину буде лакша.

Пројекат, „Подршка локалним заједницама у одговору на мигрантску кризу“, Фондација Ана и Владе Дивац трајала је  од 1.септембар 2016.  до  1. септембра 2017. године.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја