Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Актуелности

На Палићком језеру одржано такмичење „City games“

11.07.2017.

Вечерас је на Палићком језеру, поред зграде Једриличарског клуба „Палић“, одржана међународна манифестација „City games“ (некадашње „Игре без граница“) на којој је учествовало шест екипа из пет градова: Сомбора, Зрењанина, Кањиже, Новог Сада (две) и Суботице. Победник је „Бар Стронг" из Новог Сада, друго место заузела је екипа нашег града, коју је представљао тим Спортског савеза града Суботице, док је треће место припало Кањижи. „Бар стронг“ се овим тријумфом пласирао на финално такмичење које ће се одржати 20. јула, на Златибору.

11220_1.jpg 

Пре почетка последње игре, Суботица је била у вођству у генералном пласману, међутим, у последњој дисциплини „Бар Стронг“ је био спретнији и на крају с том победом славио у укупном пласману.

Члан Градског већа задужен за област спорта и омладине, Немања Симовић, рекао је, тим поводом, да ће суботичка локална самоуправа и убудуће помагати овакве манифестације, јер су оне пример како се развија спортски туризам.

– У наредна четири дана у нашем граду ће се одржати Универзитетско европско такмичење у веслању и већ данас код нас борави 450 студената. То је само један од примера идеалног споја спорта и туризма – нагласио је Симовић.

Екипе су се такмичиле у неколико заимљивих игара у води и на копну (морска алка, летећи ватерполо, вуча конопца, водена кошарка...). Организатор овог спортског надметања били су Град  Суботица и фирма Адриа евентс.

„City games“ је спортско-забавна манифестација која се одржава у летњим месецима с циљем обогаћивања туристичке понуде и подстицања сарадње и дружења међу европским градовима.

У овој међународној манифестацији, поред Србије, учествује још десет земаља: Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија, Мађарска, Немачка, Луксембург, Пољска, Чешка и Италија.

11220_2.jpg 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја