Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Обавештења

Најава третмана сузбијања одраслих комараца

07.07.2017.

У складу са  Уговором о јавној набавци услуге сузбијања комараца на територији Града Суботице број IV-404-142/2017  и датом Сагласности за вршење адултицидног третмана из ваздуха и са земље број IV -404-142/2017-6 од 5.7.2017. године, предузеће „Oris“ д.о.о. из Сомбора, обавештава грађане да ће спровести комбиновани третман сузбијања одраслих комараца из ваздуха и са земље у периоду од 10.7.2017. до 20.7.2017. године. Комбиновани третман одраслих комараца ће се извршити у времену од 19:00 до 22:00 часа првог дана у оквиру наведеног термина са повољним метеролошким условима, у одсуству падавина, ветра и без екстремно високих температура ваздуха. Третман из ваздуха ће се вршити на територији следећих месних заједница: Зорка-део, Радановац-део, Келебија и Макова седмица. Третман са земље вршиће се на територији Месних заједница: Бајнат, Прозивка, Палић -туристичка зона и урбана зона, Хајдуково, Александрово, Мали Радановац, Жељезничко насеље, Бачки виногради, Шупљак, Кертварош, Нови град, Стари Жедник, Нови Жедник, Доњи Таванкут, Горњи Таванкут, Зорка –део и Радановац -део.

Третман ће се вршити УЛВ техником са земље, препаратом на бази активне материје deltametrin, а из ваздуха препаратом на бази активне материје lambda cihalotrin. Препарати су токсични за пчеле, па се моле пчелари да своје кошнице затворе или уклоне на удаљеност од најмање 5 km од места вршења третмана. Дејство наведених препарата траје 3 дана. Мапе са локацијама на којима се врши третман доступне су на фејсбук и интернет страници (www.oris.rs) предузећа „Oris“ доо Сомбор. Телефон за sве додатне информације је: 025/515 50 55.

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја