Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Специјални трицикл за Славка Адамова

20.06.2017.

Суботички репрезентативац у паратеквондоу Славко Адамов добио је на поклон специјални трицикл који се вози ногама. У оквиру хуманитарне акције „Трка Деда Мразова“ на Палићу, прошле године, сакупљен је део средстава за куповину возила, као и за помоћ деци која су корисници Дома за децу ометену у развоју „Колевка“.

11151_1.jpg 

Заменица градоначелника Суботицe, Тимеа Хорват, изјавила је, тим поводом, да је велико задовољство било присуствовати једној оваквој хуманитарној акцији.

– Пре неколико месеци, током акције ‘Трка Деда Мразова' сакупили смо новац за куповину бицикла за особе са инвалидитетом за Славка Адамова, као и за тридесеторо малишана ‘Колевке’ који су отишли на зимовање. Драго ми је да има хуманих људи – истакла је Тимеа Хорват.

Директор Дома за децу ометену у развоју „Колевка“, Ненад Козомора, казао је да је ово пример добре сарадње између свих актера.

– Очекујем да буде први параолимпијац из Суботице, и то не само у овој дисциплини него и у теквонду – рекао је Козомора.

Идејни творац Трке Деда Мразова, као и саме хуманитарне акције, била је председница Ултрамаратонског савеза Србије и Ултрамаратонског клуба „Палиго Палус“, Елвира Јаноши, која није крила задовољство што је акција успела.

Један од донатора, Роберт Штајн, из фирме „Штајн трекс” рекао је да су га контактирали надлежни из Центра за социјални рад Суботица да помогне Славку Адамову и да су они одлучили да прихвате изазов. Бицикл је специфичан, јер се све комаде, као кочење и управљање, вежу за ноге.

Славко Адамов захвалио се представницима града, свим спонзорима и људима који су му помогли да оствари свој сан.

– Ово је за мене прелеп и велики дан. Била ми је жеља да добијем бицикл, јер сам возио маратон од 21 километра Даниловград-Подгорица. Треба да тренирам новим возилом и сада је на мени да тренирам и учествујем на такмичењима – казао је Славко Адамов.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>