Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Образовање Рома важно за излазак из сиромаштва

09.06.2017.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома, др Ненад Иванишевић, члан Градског већа задужен за социјална питања и здравство, Илија Ђукановић, и члан Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, обишли су данас Ромски едукативни центар у Суботици.

11119_1.jpg 

Иванишевић је рекао да је Ромски едукативни центар добар пример сарадње и интеграције са локалном самоуправом и да ће се уз помоћ средстава Европске уније за тај центар издвојити одређена финансијска средства.

Државни секретар је присутне информисао да је уз помоћ пројеката за стамбено збрињавање Рома и ромских породица, које је реализовала немачка хуманитарна организација „Хелп“ унија дала 2,5 милиона евра, а да је за образовање и запошљавање Рома у оквиру пројекта „Унапређивање могућности за образовање и интеграцију Рома у Србији, поспешивање младих Рома и реинтеграција повратника“, Влада Савезне Републике Немачке издвојила 2,4 милиона евра.

Ненад Иванишевић је том приликом и подвукао да су образовање, запошљавање, становање, здравствена и социјална заштита кључне области из Стратегија за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији, подсетивши да је Влада Србије на седници одржаној 7. јуна усвојила Акциони план за примену Стратегије, што, како је рекао, показује посвећеност и бригу Владе Републике Србије за унапређење положаја Рома и Ромкиња.

Илија Ђукановић је навео да је више субјеката учествовало у изради Локалног акционог плана за унапређење положаја Рома.

У наредном периоду Локални акциони план за унапређење положаја Рома наћи ће се и пред члановима Градског већа и одборницима локалног парламента, казао је Ђукановић, и додао да ће, ако буде усвојен, моћи да се аплицира и према разним фондовима.

Ромски едукативни центар је невладина организација основана 2005. године са циљем инклузије Рома у локалну средину и визијом друштва без предрасуда.

11119_2.jpg

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја