Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Настављена хуманитарна акција „Одећа за све“

08.06.2017.

Чланови Градског већа задужени за образовање и социјална питања и здравство, Наташа Алексић и Илија Ђукановић, представници Фондације „Ана и Владе Дивац” и Хуманитарног центра за интеграцију и толеранцију (ХЦИТ), уз подршку компаније „Индитекс“, обрадовали су данас ученике Школског центра са Домом ученика „Доситеј Обрадовић“,  као и штићенике Основне и средње школе „Жарко Зрењанин“, пакетићима гардеробе и обуће.

11108_1.jpg 

Координаторка Васпитне службе у Дому ученика, Жељка Мусовић, истакла је да школу похађа укупно 147 ученика, а да је у Дому за ученике смештено седамдесеторо деце. Она се захвалила на донацији представницима Града Суботице, као и Фондацији „Ана и Владе Дивац“, и навела да деци највише недостају веш, чарапе и пешкири.

Илија Ђукановић је истакао да је Град Суботица у оквиру ове акције укупно поделио 100 кутија са одећом и обућом за децу, и да је на овај начин настављена успешна сарадња са Фондацијом „Ана и Владе Дивац“.

У досадашњој сарадњи са Фондацијом, подсетио је, реализовано је неколико пројеката: проширени су капацитети Народне кухиње Градске организације  Црвеног крста Суботица, донирана је  опрема за реаговање у кризним ситуацијама, а организовани су и едукативни тренинзи за чланове локалног штаба за ванредне ситуације.

Поред директне хуманитарне помоћи избеглицама и мигрантима, Фондација „Ана и Владе Дивац“, у сарадњи са локалним партнером ХЦИТ-ом, пружа подршку и локалним заједницама које су погођене избегличком кризом са циљем да ојачају њихове капацитете.

  11108_2.jpg

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја