Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из културе

Почела недеља кинеске културе

05.06.2017.

Отварањем изложбе фотографија посвећене Пролећном фестивалу, односно Кинеској Новој години, најважнијем традиционалном празнику Кинеза, у галерији Отвореног универзитета данас је почела недеља кинеске културе у Суботици.

11104_1.jpg 

Члан Градског већа задужена за област културе Мирослава Бабић је, у име градоначелника Суботице Богдана Лабана и локалне самоуправе, поздравила госте – саветника за културу у амбасади Народне Републике Кине Шу Хонга и трећу секретарку амбасаде Гао Шуе, истичући да је историја Кине историја једне од најстаријих цивилизација са богатим културним наслеђем и традицијом.

Фотографије које су изложене, објаснила је, настале су током прославе овог 4.000 година старог фестивала широм света и пружају увид у психологију, естетику, наслеђе и културу кинеског народа. Фотографије, додалa је, осликавају тајну и лепоту есенције кинеске културе, очување наслеђа предака и историју народа.

– Надам се да ћемо и у овој години Ватреног Петла бити присутни све више једни код других кроз културно-уметничке садржаје и на тај начин јачати традиционално пријатељство између Србије и Кине – рекла је Мирослава Бабић.

Шу Хонг се, отварајући изложбу фотографија, захвалио организатору, Отвореном универзитету, на уложеним напорима током припреме изложбе и навео да ће током недеље кинеске културе, од 5. до 9. јуна, у биоскопу Eurocinema бити приказано пет новијих кинеских филмских остварења.

– Изложене фотографије и филмови представиће један део кинеске културе и обичаја и надам се да ће ова недеља да буде платформа за боље упознавање са кинеском историјом и кинеском културом – нагласио је Шу Хонг.

Током ове седмице у биоскопу Eurocinema, од 17 часова, биће приказано пет кинеских филмова, а улаз ће бити бесплатан.

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја