Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из културе

Пријем делегације руског града Чајковски

30.05.2017.

Менаџер Града Суботице, Загорка Панић, чланови Градског већа, Мирослава Бабић и Срђан Самарџић, и секретар Секретаријата за друштвене делатности, Јасмина Стевановић, разговарали су данас, у Зеленој сали Градске куће, са делегацијом града Чајковски, из Русије, коју је предводила Оглезнева Ирина Јурјевна, заменик начелника градског округа Чајковски.

11085_1.jpg 

Загорка Панић је поздравила госте из, како је рекла, братске и пријатељске Русије и додала да очекује да ће се у наредном периоду остварити сарадња између градова Суботице и Чајковски у областима образовања, културе, пољопривреде и здравства.

Јасмина Стевановић је истакла чињеницу да у Суботици близу 100 основаца учи руски, као други страни језик, и то у Основној школи „Владимир Назор“ у Ђурђину. Подсетила је да се ранијих година руски језик изучавао и у Техничкој школи „Иван Сарић“ и Гимназији „Светозар Марковић“.

– Недовољна заступљеност стручног наставног кадра један је од разлога што је руски језик ишчезао из суботичких школа, упркос жељи и иницијативи да суботички ђаци имају могућност да се определе за учење руског језика. Осим образовања, могућност сарадње два народа постоји нарочито у области културе, кроз активности и рад удружења српско-руског пријатељства које Град помаже годинама уназад издвајајући средства кроз  суфинансирање пројеката у области културе по Конкурсу, и управо је култура пут за сарадњу два града и две државе – нагласила је Јасмина Стевановић.

Мирослава Бабић је предложила да Суботица и Чајковски остваре сарадњу на пољу културе и представила потенцијале културног туризма нашег рада.

Срђан Самарџић је позвао госте да посете 11. Међународни и регионални сајам „Сусајам 2017“, који ће свечано бити отворен 1. јуна 2017. године и на коме ће се представити 200 излагача.

Делегација из Чајковског је домаћинима представила своје образовне и културне установе и изразила спремности да се обнови сарадња на размени ђака.

Домаћини су делегацији из Русије уручили пригодне поклоне, а гости су за саговорнике припремили оригиналне поклоне из области Чајковски.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја