Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Пријем делегације Фондације за културу Подунавских Шваба из Баден-Виртемберга

27.05.2017.

Менаџер Града Суботице, Загорка Панић, и чланови Градског већа задужени за области културе, туризма, инвестиција и међународне сарадње и образовања, Мирослава Бабић, Срђан Самарџић и Наташа Алексић, састали су се, у Градској кући, са делегацијом Фондације за културу Подунавских Шваба савезне државе Баден-Виртемберг коју је предводио Јулиан Виртенбергер, административни руководилац министарства унутрашњих послова савезне државе Баден-Виртемберг и заменик министра и председник Савета Фондације, и представницима Удружења Немаца „Мариа Тхересиополис“, из Суботице.

11076_1.jpg

Мирослава Бабић је пожелела добродошлицу гостима који први пут бораве у нашем граду и истакла да је ово добра прилика да их упозна са сарадњом коју град Суботица има са Немачком у областима образовања и привреде.

Наташа Алексић је навела да су, поред билингвалних одељења на српско-немачком и мађарско-немачком наставном језику у вртићу „Палчица“ Предшколске установе „Наша радост“ и у Основној школи „10. октобар“, и родитељи ОШ „Мајшански пут“ поднели иницијативу да се као страни језик учи немачки.

На састанку се разговарало и о дуалном образовању у нашем граду и начину на који могу да се очувају стари занати, као и о мотивисању ученика да упишу трогодишње школе. Делегација је упозната и са податком да је Град Суботица ђацима који су уписали дефицитарна занимања обезбедио стипендије у висини од по 3.000 динара месечно.

Загорка Панић је нагласила да је понос Суботице Привредна зона „Мали Бајмок“ где је тренутно запослено око 6.000 радника.

Срђан Самарџић је подсетио да су од 11 великих компанија у Привредној зони у „Малом Бајмоку“ четири из Немачке.

- Суботица је спремна да дочека нове инвеститоре, јер у привредној зони има још неискориштеног простора. Град у сарадњи са Републиком Србијом ради на испуњавању свих инфраструктурних услова, како би привукли што више инвеститора – рекао је Самарџић, додајући да је предност Суботице и Палић као туристичка дестинација.

Представници Удружења Немаца „Мариа Тхересиополис“ упознали су саговорнике са радом Удружења и захвалили се на подршци коју им пружа град Суботица.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података