Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Актуелности

Амбасадор САД Кајл Скот у посети Суботици

12.05.2017.

У оквиру посете нашем граду, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду, Кајл Скот са сарадницима састао се јутрос, у Градској кући, са председником Скупштине града, Тивадаром Бунфордом, менаџером града Суботице, Загорком Панић, чланом Градског већа, Илијом Ђукановићем, и секретаром  Скупштине града Ђулом Ладоцки. Након срдачног разговора, амбасадор Скот обишао је Услужни центар у приземљу Градске куће и Одсек за локални економски развој, а потом „Народну кухињу” Црвеног крста у Суботици и Службу хитне медицинске помоћи где је директорки Дома здравља Суботица, др Мили Дујмић Богдановић, уручио донацију – два мобилна ЕКГ апарата за потребе Службе хитне медицинске помоћи при Дому здравља.

11037_1.jpg 

Мобилне ЕКГ апарате, које је обезбедила Фондација „Ана и Владе Дивац“ у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД), Кајл Скот је Мили Дујмић Богдановић предао у присуству директорке Фондације „Дивац“ Ане Коешал.

Фондација „Ана и Владе Дивац“ је, 23. новембра 2016. године, донирала опрему за „Народну кухињу“ Градске организације Црвеног крста у Суботици, вредну милион динара која је омогућила да се дневно уместо 1.100 припрема 1.500 оброка, односно додатних 400 оброка.

Обе ове донације реализоване су у оквиру пројекта „Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу” који Фондација „Дивац“ спроводи уз финансијску подршку УСАИД-а.

У оквиру истог пројекта, град Суботица је недавно добио опрему за реаговање у ванредним ситуацијама у вредности од 10.000 долара која обухвата пумпе, агрегате и компјутере, као и ЕКГ мобилни апарат за Дом за децу ометену у развоју „Колевка“.  

Укупна вредност свих ових донација је преко 20.000 долара.

11037_2.jpg

Током послеподнева, Кајл Скот се у седишту Савеза војвођанских Мађара састао са лидером СВМ-а, Иштваном Пастором, а затим је у Хрватском националном већу (ХНВ) разговарао са  председником Већа Славеном Бачићем и председником ДСХВ-а Томиславом Жигмановом.

Дан раније, амбасадор Скот био је, најпре, гост јеврејске заједнице, а потом је са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александаром Вулином обишао Привремени прихватни центар за мигранте у Суботици.


КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја