Посетите Суботицу Дубра управа
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из образовања

Одржан традиционални Сајам образовања

19.04.2017.

У фискултурној сали Техничке школе „Иван Сарић“, у Суботици, одржан је традиционални, седми по реду Сајам образовања на коме се будућим средњошколцима и студентима својим програмима представило 12 средњих школа из нашег града и Бачке Тополе, као и осам високих струковних школа и факултета.

10975_1.jpg 

Заменик покрајинског секретара за образовање, Милан Ковачевић, изјавио је, тим поводом, да је ова манифестација прилика да ученици на лицу места могу да се упознају са понуђеним образовним профилима, а будући бруцоши да лакше одаберу факултет, а самим тим и занимање.

Чланица Градског већа задужена за образовање, Наташа Алексић је, не кријући задовољство што је сајам веома посећен, истакла да је ово добра прилика да се будући средњошколци, односно ученици првих разреда, као и будући бруцоши, одлуче за неке образовне профиле.

– Верујем да сви они који су овде дошли знају шта је прво занимање на листи жеља које би да упишу, али било би ми драго када би им овај Сајам образовања помогао да буду сигурни у себе и у оне своје друге и треће жеље, како би се избегла превелика разочарања због евентуалне немогућности уписа првих жеља – рекла је  Наташа Алексић.

У оквиру Сајма образовања, одржан је и округли сто на тему „Прелазак из школе у свет рада“, на коме су учествовали представници школске управе, Националне службе за запошљавање, Регионалне привредне коморе и неких компанија, као и директори средњих школа.

10975_2.jpg


КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Сервисне информације
Спортски клубови
Образовне установе
Месне заједнице
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Етнофест (21. - 25. јун 2017. године)