Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Обележено 500 година од реформације

18.03.2017.

У организацији Националног савета немачке националне мањине, у Новој општини одржана је  свечана седница поводом 500 година од реформације на којој су учествовали представници амбасада Савезне Републике Немачке и Аустрије и Града Суботице, као и стручњаци и историчари, познаваоци ове теме.

10918_1.jpg 

Председник Скупштине града Тивадар Бунфорд је, обраћајући се присутнима, истакао да суботичка локална самоуправа негује добар однос са Националним саветом немачке националне мањине чије је седиште пре непуне две године, уз помоћ локалне самоуправе, отворено у нашем граду.

– Веома је важно што се у појединим школама у Суботици немачки језик не учи само као страни језик него постоје двојезични разреди у којима се предавања држе на немачком језику. Због великог броја инвеститора који су присутни у нашем граду и који су омогућили нашим суграђанима да користе свој језик у свакодневици, велику важност придајемо знању немачког језика у овој мултикултуралној средини – нагласио је Тивадар Бунфорд.

Свaке године у октобру обележава се Дан немачке културе, подсетио је Бунфорд, и додао да локална самоуправа у сарадњи са амбасадом Немачке помаже и издавање новина од стране Немачког удружења „Мариа Тхересиополис“.

Председник Бунфорд је изразио задовољство што су у нашем граду активни и чланови хора „Регенбургер“.

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и ПротоколВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрег

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја